oaednews

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας για αναιτιολόγητη καθαίρεση κλπ

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ καταδικάζει την αναιτιολόγητη και αδικαιολόγητη καθαίρεση του Διευθυντή Επιθεώρησης.
Η αναιτιολόγητη καθαίρεση στελεχών και μάλιστα από νευραλγικές θέσεις δεν αποτελούν δείγματα ορθολογικής διοίκησης! Η αξιοκρατία και η αριστεία δεν εκφράζονται, προφανώς, με αυτό τον τρόπο!

Καταδικάζουμε, επίσης, όλες τις τοποθετήσεις συνδικαλιστών σε θέσεις ευθύνης και καλούμε όσους εξ αυτών δεν έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους από τα όργανα, να τις υποβάλλουν άμεσα (μέχρι στιγμής έχει παραιτηθεί μόνο ο ταμίας της Ομοσπονδίας).
Οι συνδικαλιστές πρέπει να σηματοδοτούν τον αγώνα για αξιοκρατία και διαφάνεια κυρίως με τις πράξεις τους. Οι συνδικαλιστές είναι διπλά υπόλογοι. Γι αυτό και οφείλουμε αυστηρότητα σε κάθε είδους απόκλιση από το ορθόν, όπως την πρόσφατη συμπεριφορά μέλους του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικείας Ένωσης που τον καλεί να παραιτηθεί, στράφηκε επιθετικά  κατά συναδέλφισσας.
Εν κατακλείδι, καλούμε τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να προχωρήσει σε κρίσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών, ως τη μόνη ενδεδειγμένη λύση, έστω και με αυτό το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που δεν διασφαλίζει την απόλυτη  αξιοκρατία. Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να μη “ρίχνει άλλο λάδι στη φωτιά”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου