oaednews

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Κουπόνια εργασίας, voucher, μείωση των πόρων, επιτελικό κράτος και στο βάθος κλείσιμο του ΟΑΕΔ

Θέμα: Κουπόνια εργασίας, voucher, μείωση των πόρων, επιτελικό κράτος και στο βάθος κλείσιμο του ΟΑΕΔ

Όπως μας ενημερώνει η «Καθημερινή» αυτή τη φορά «ο ΟΟΣΑ προτείνει την ενίσχυση της πρόσβασης των ανέργων σε υπηρεσίες απασχόλησης μέσω και ιδιωτικών παρόχων. Ο ΟΟΣΑ αναφέρει παραδείγματα χωρών που είτε έκλεισαν τους δημόσιους οργανισμούς τύπου ΟΑΕΔ και στράφηκαν προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις είτε έχουν ενισχύσει τον ρόλο των ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών, με τους κρατικούς να διατηρούν ένα ρόλο περισσότερο συντονιστικό και εποπτείας».

Από την πλευρά της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης του ΟΑΕΔ τηρείται σιγή ιχθύος. Θα περίμενε κανείς έναν δημόσιο  σχολιασμό, μια δημόσια τοποθέτηση για τα θέματα που θίγει ο ΟΟΣΑ και αφορούν μια από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακές κατηγορίες, αυτής των ανέργων, και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, αυτό της ανεργίας. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα χρήματα είναι πολλά και πως οι άνεργοι πρέπει να παραμείνουν «σκόιλ ελικικού», έρμαια της διεκδίκησης συμφερόντων.
Επειδή η σιωπή σε τέτοια θέματα ισοδυναμεί με συνενοχή  καλούμε την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Εργασίας, τον Διοικητή του ΟΑΕΔ και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των συγκεκριμένων προτάσεων του ΟΟΣΑ.
Ονειρεύονται την αντιμετώπιση της έκρηξης της ανεργίας με «Σκόιλ Ελικικού» και «Μέτζη του Νεόκτη»;
Συμφωνούν με τις προτάσεις του ΟΑΣΑ για κλείσιμο του ΟΑΕΔ, γι’ αυτό και η μείωση των πόρων του Οργανισμού;
Ας υπάρξει μια δημόσια, ξεκάθαρη και ειλικρινή τοποθέτηση επί των παραπάνω σοβαρών θεμάτων.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Μακράκης Γ.                                                               Τηλιγάδας Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου