oaednews

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Καθυστερεί κι άλλο η έκδοση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο έχει ανακοινωθεί και ειπωθεί στα ΜΜΕ δεκάδες φορές και μάλιστα με επίσημα ΔΤ του Υπουργείου Εργασίας φαίνεται ότι καθυστερεί κι΄ άλλο. Υπενθυμίζουμε ότι εκδόθηκε ΔΤ από τον Υπουργό της Ανεργίας κ. Βρούτση και  τον ΥΠΕΣ αρχές Μαρτίου, συγκεκριμένα 4/3.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας  έτρεξε από το 2015, ενώ η συγκεκριμένη πρόσκληση που αναμένεται, επεξεργάζεται από το καλοκαίρι του 2019.
Ξαφνικά, μετά την έναρξη της  πανδημίας, το αναμενόμενο πρόγραμμα διοχετεύεται πλέον στα ΜΜΕ ως πρόγραμμα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης ανεργίας, εξειδικεύεται μάλιστα, από τους κυβερνητικούς παράγοντες, ως πρόγραμμα αντιμετώπισης της μακροχρόνιας ανεργίας, προκειμένου να καλυφθεί επικοινωνιακά ο αποκλεισμός 350.000 μακροχρόνια ανέργων από το έκτακτο επίδομα.


Ο Υπουργός Εσωτερικών μάλιστα είχε ανακοινώσει ότι τέλος Απριλίου θα είχαν πιάσει δουλειά  οι επιτυχόντες!!! Σήμερα 6/5 η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί  και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση αφού αναμένεται  τροποποίηση της ΚΥΑ, προκειμένου να αποφευχθεί νέο φιάσκο με την Κατάρτιση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου