oaednews

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς με πλήρεις αποδοχές

τσιγκουνιές ....
Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών, για τις επόμενες 14 ημέρες.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα υπογραφεί άμεσα, θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών.


Εκδίδεται άδεια ειδικού σκοπού για έναν από τους δύο γονείς, με πλήρεις αποδοχές, έως τις 10 Απριλίου. Για κάθε τέσσερις ημέρες απουσίας, μόνο η μία θα προσμετράται ως άδεια του εργαζόμενου.

Εάν ο ένας γονέας λάβει ειδικού σκοπού, ο άλλος δεν δικαιούται. Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.

Παράλληλα, στην Πράξη Ειδικού Περιεχομένου που κυρώνει η Κυβέρνηση προβλέπεται ενίσχυση των πιστώσεων του Υπουργείου Υγείας μέχρι όποιου ποσού απαιτηθεί.

Όπως ανέφερε το κράτος θα επιδοτεί το 1/3 των αποδοχών κατά τη διάρκεια της άδειας.

Παράλληλα, στην Πράξη Ειδικού Περιεχομένου που κυρώνει η Κυβέρνηση προβλέπεται ενίσχυση των πιστώσεων του Υπουργείου Υγείας μέχρι όποιου ποσού απαιτηθεί.

«Αναλαμβάνουμε διαρκώς νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως βασικό μέλημα είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Επίσης ο κ. Πέτσας σημείωσε πως το 2020 θα είναι μια τελείως διαφορετική χρόνια για την ελληνική οικονομία, καθώς υπάρχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του ιού και ότι απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια σε πανευρωπαϊκή επίπεδο.

Στον ιδιωτικό τομέα δίνεται η δυνατότητα για ευέλικτη εργασία.

Παράλληλα ενισχύεται ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας για νέες προσλήψεις, όπως είπε ο κ. Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για 14 ημέρες ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια σε όλη τη χώρα.

Τα μέτρα κρίθηκαν αναγκαία καθώς οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται έξαρση του ιού τις επόμενες ημέρες.

Ήδη τα κρούσματα σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 89 ενώ ένας 66χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου