oaednews

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Ποιοι εργαζόμενοι και πώς θα πάρουν άδεια 15 ημερών

Με συγκεκριμένα κριτήρια θα δοθούν οι 15 ημέρες αδείας σε κάθε εργαζόμενο γονέα λόγω του ότι έκλεισαν τα σχολεία για να μην εξαπλωθεί ο ιός του κορονοϊού ενώ θα ισχύει αναδρομικά από σήμερα, που είναι η πρώτη ημέρα πανελλαδικής αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται στα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα να υπάρχει και το σενάριο αύξησης των ημερών αδείας των γονέων εφόσον, απαιτηθεί να παραταθεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω εξάπλωσης του κορονοϊού.
Ειδικότερα σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για όλα τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον κορονοϊό και αναμένεται να περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια για το ποιοι δικαιούνται την εν λόγω άδεια. Αναλυτικότερα την άδεια μέχρι 15 ημέρες την δικαιούνται και οι δύο γονείς αρκεί να εργάζονται, με την μητέρα να παίρνει ως 15 ημέρες και τον πατέρα άλλες 15 ημέρες. Ωστόσο στο σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση ο αριθμός των ημερών αδείας μπορεί να αυξηθεί εφόσον κριθεί ότι τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω εξάπλωσης του κορονοϊού. Την συγκεκριμένη άδεια των 15 ημερών, Ειδικού σκοπού αφορά γονείς παιδιών που είναι έως 15 ετών, δηλαδή είναι μαθητές μέχρι την Γ' Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου