oaednews

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

«ΟΑΕΔ μεταναστών» για αγρότες

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση και μπορεί να φέρει ανατροπές τόσο στη διαχείριση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού όσο και στην αναζωογόνηση της υπαίθρου και της αγροτικής οικονομίας

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία χιλιάδων νόμιμων μεταναστών μέσω του αγροτικού τομέα αποκαλύπτουν αποκλειστικά σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Συγκεκριμένα, εκπονείται σχέδιο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - σε συνεργασία με τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εργασίας και τον ΟΑΕΔ - για την παροχή δουλειάς στα χωράφια σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Η ιδέα είναι απλή και μπορεί να φέρει τα πάνω - κάτω, τόσο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού, όσο και στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, αλλά και της αγροτικής οικονομίας.
Από όλη την Ελλάδα υπάρχουν αιτήματα για την εύρεση εργατών που θα απασχοληθούν σε εργασίες εποχικού χαρακτήρα σε διάφορες καλλιέργειες. Οι παραγωγοί αδυνατούν να βρουν φθηνά εργατικά χέρια και πολλές φορές αναγκάζονται να φέρνουν για 2 - 3 μήνες εργάτες από την Αλβανία. Ωστόσο, όπως οι ίδιοι οι αγρότες δηλώνουν, υπάρχει πρόβλημα τόσο με τα προξενεία και τις βίζες όσο και με τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου