oaednews

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Έρχονται αλλαγές στο ΑΣΕΠ, μπαίνουν... managers στα υπουργεία

Managers σε υπουργεία, αλλαγές στο ΑΣΕΠ και σύνδεση της κινητικότητας με τις προσλήψεις αλλά και αλλαγές στον νόμο 2190/94 (Πεπονή) για το ΑΣΕΠ, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τροποποιήσεις Κώδικα Ιθαγένειας, Ρυθμίσεις για το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης», που όπως, είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος, προωθείται σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικός Τάκης Θεοδωρικάκος «υιοθετούμε ένα σύστημα επιλογής προϊσταμένων, το οποίο αξιοποιεί σημαντικά την εμπειρία από την εφαρμογή του προηγούμενου συστήματος εισάγοντας στοιχεία τα οποία αναμένεται να εξισορροπήσουν εντοπισμένα προβλήματα. Στόχος μας οι Γενικοί Διευθυντές, αλλά και οι υπόλοιποι προϊστάμενοι των θέσεων ευθύνης, των υπουργείων να έχουν προσόντα manager για να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό «ο νόμος 2190/1994 που είναι ένας καταξιωμένος στη συνείδηση της κοινωνίας, ένας νόμος που εμπέδωσε το αίσθημα της αντικειμενικότητας στη διαδικασία των προσλήψεων, χρειάζεται αναμφίβολα εκσυγχρονισμό. Η αντικειμενικότητα θα διατηρηθεί αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα. Προχωράμε στην βελτίωση του Νόμου 2190/1994, και όχι στο ξήλωμά του όπως ανεπιτυχώς έγραψαν κάποιοι, με στόχο την επιτάχυνση και απλοποίηση των προβλεπόμενων διαδικασιών πρόσληψης, καθώς επίσης και την ενίσχυση της επιχειρησιακής και οργανωτικής λειτουργίας του ΑΣΕΠ. Ορισμένα πρώτα μέτρα τα παίρνουμε τώρα, με τον νόμο που ψηφίζουμε στη Βουλή, στο νόμο που αναφέρθηκα προηγουμένως ότι εγκρίθηκε χθες από τον πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο», είπε.
Τέλος, ο κ. Θοδωρικάκος προανήγγειλε τη σύνδεση της κινητικότητας με τις προσλήψεις: «Για πρώτη φορά συνδέουμε το σύστημα της κινητικότητας με τις διαδικασίες πρόσληψης ώστε να διασφαλίζεται η συμπληρωματικότητα και η συνάφεια των σχετικών αιτημάτων των φορέων. Το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα αποτελεί προστιθέμενη αξία αλλά και καθοριστικό παράγοντα για την εξασφάλιση της επιτυχίας και θέτει τις ισχυρές βάσεις για την πραγματοποίηση των στρατηγικών σχεδίων του κάθε φορέα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου