oaednews

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας

 Μετά  το σοβαρό επεισόδιο της κατάρρευσης της γυάλινης εισόδου του κτιρίου στο ΚΠΑ2 της Λάρισας από την πίεση του κοινού, τους μικροτραυματισμούς που προέκυψαν, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τους λάθους χειρισμούς της Διοίκησης, τον ελλειπέστατο  προγραμματισμό και την ταλαιπωρία που επιβάλλει στο κοινό η Διοίκηση του οργανισμού.  

 Η ομαλή επαναλειτουργία της  διαχείρισης του κοινού  θα πρέπει  να γίνεται με την παράλληλη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την διαφύλαξη της υγείας των υπαλλήλων και του κοινού, έως ότου εκλείψει παντελώς ο κίνδυνος μετάδοσης του ιου Covid-19.
        Η σταδιακή επαναφορά παρόλα αυτά σε μια κανονική λειτουργία υποδοχής του κοινού δεν βρίσκει προετοιμασμένες τις υπηρεσίες μας σύμφωνα με τα υγειονομικά προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Ορισμένες από τις βασικές ελλείψεις:

●Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη τα προστατευτικά plexiglass ασφαλείας ειδικά και κατά προτεραιότητα στα γραφεία αιχμής αλλά και στα υπόλοιπα γραφεία. 
●Εντελώς απαράδεκτα δεν έχει γίνει ακόμη η υποχρεωτική συντήρηση των κλιματιστικών σε κάποιες από τις υπηρεσίες μας!!!! εγκυμονώντας κινδύνους για την υγεία των συναδέλφων μας
        ●Ο έλεγχος για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας του κοινού, επαφίεται στην ευρεσιτεχνία των συναδέλφων ειδικά στις υπηρεσίες που δεν υπάρχει υπηρεσία φύλαξης. 
●Σε κάποιες μάλιστα από τις υπηρεσίες μας οι αποστάσεις μεταξύ των γραφείων των συναδέλφων δεν είναι καν οι προβλεπόμενες των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
        Τα ΚΠΑ είναι υπηρεσίες αιχμής. Το φετινό καλοκαίρι ο όγκος της καθημερινής εξυπηρέτησης του κοινού είναι αυξημένος λόγω εποχικης ανεργίας, κοινωφελούς προγράμματος κλπ. Δεν θα πρέπει τα ΚΠΑ να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες. 
Καλούμε την Διοίκηση να δώσει επείγουσες λύσεις διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων και των πολιτών

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                      Μακρή Κλεονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου