oaednews

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: ανύπαρκτος προγραμματισμός των Διοικήσεων του ΟΑΕΔ και η ταλαιπωρία των συναλλασσομένων και των εργαζομένων

Ο ανύπαρκτος προγραμματισμός  των Διοικήσεων του ΟΑΕΔ και η ταλαιπωρία των συναλλασσομένων και των εργαζομένων.
Ως  Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, έχουμε επισημάνει αρκετές φορές τη σημασία του σωστού προγραμματισμού στην έκδοση προγραμμάτων και  ιδιαίτερα όταν πρόκειται για βαριά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και της κοινωφελούς εργασίας.  Τελικά, και ενώ  η Διοίκηση και το Υπουργείο Εργασίας είχαν όλο τον χρόνο στη διάθεσή τους, προκειμένου να προγραμματίσουν και να εκδώσουν σε διαφορετικό χρόνο την έκδοση των προγραμμάτων, έκαναν το μαγικό!
Τα δύο από τα μεγαλύτερα προγράμματα του ΟΑΕΔ εκδόθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Αποτέλεσμα τα πληροφοριακά συστήματα να σέρνονται,  να υπολειτουργούν ή να μη λειτουργούν καθόλου.
Αποτέλεσμα χιλιάδες δικαιούχοι να απευθύνονται  στα ήδη επιβαρυμένα,    από τα χιλιάδες email και τηλεφωνήματα ΚΠΑ.
Αποτέλεσμα  να υπάρχει σύγχυση, αναποτελεσματικότητα,  αδυναμία υποβολής αιτήσεων σε πολλές περιπτώσεις και δημιουργία διοικητικού χάους.
Έχουμε επισημάνει, επίσης, ότι τα ΚΠΑ δεν μπορούν να λειτουργούν με τελεσίγραφα και αυτά να απευθύνονται στους συναλλασσόμενους πολίτες. Όλο αυτό το σκηνικό αποτελεί μια κακή εικόνα για  τον Οργανισμό και τους εργαζόμενους και ακυρώνουν  την προσπάθειά τους.
Όσον αφορά στο άλλο μεγάλο ζήτημα της περιόδου, αυτό της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ενημερώνουμε τη Διοίκηση, ότι:
Στα περισσότερα ΚΠΑ δεν έχουν  τοποθετηθεί plexiglass και δεν έχουν προβλεφθεί για το μεγαλύτερο μέρος των γραφείων των υπηρεσιών, που εξυπηρετούν κοινό.
Δεν υπάρχει συντήρηση των κλιματιστικών σε πολλές  υπηρεσίες με αποτέλεσμα η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων να τίθεται σε κίνδυνο..

Ζητάμε λιγότερη βιασύνη, περισσότερο προγραμματισμό, περισσότερη σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου