oaednews

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

ΑΡΜΑ προς Πρωθυπουργό και Ν.Δ. Είστε υπέρ ενός Ισχυρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας; ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!. Προκηρύξτε ΑΜΕΣΑ τις 4000 Θέσεις Μονίμου Προσωπικού. Ήρθε η ώρα των πράξεων…

Προς Πρωθυπουργό και Ν.Δ. Είστε υπέρ ενός Ισχυρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας; ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!. Να προκηρύξετε ΑΜΕΣΑ τις 4000 Θέσεις Μονίμου Προσωπικού. Ήρθε η ώρα των πράξεων…
Μέσα στη Κρίση του Κορωνοϊού,  οι Υγειονομικοί και οι Δημόσιες Δομές, έδωσαν, δίνουν και θα δίνουν τη μάχη, υπερασπιζόμενοι τη Δημόσια Υγεία και τη Νοσηλεία και περίθαλψη όσων πολιτών χρειάστηκε. Μια μάχη που παρά τις ελλείψεις σε ΜΑΠ και σε προσωπικό, χάρη στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εργαζομένων, που είχαν λοιδορηθεί και απαξιωθεί από τους σημερινούς «όψιμους χειροκροτητές» φαίνεται να εξελίσσεται μα μια αίσια  έκβαση, ελπίζοντας σε όσο λιγότερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ με τις αρχικές εκτιμήσεις « μέτριας μεταδοτικότητας ο ιός, σαν μια βαριά γρίπη» και τις δηλώσεις του κ. Κικίλια « η χώρα είναι Θωρακισμένη» βρέθηκε σχετικά ανέτοιμη Υγειονομικά όσο αφορά τα  ΜΑΠ αλλά και σε επίπεδο στελέχωσης των Δημόσιων Δομών. Το εύρος των δυσάρεστων γεγονότων στη γειτονική Ιταλία, υποχρέωσε τη Κυβέρνηση να προχωρήσει σε λήψη μέτρων. Μέτρα Αύξησης των ΜΕΘ, Δημιουργίας Νοσοκομείων Αναφοράς και Νοσηλείας covid-19, αναδιάταξη των Νοσοκομείων και αναστολή πολλών από τις Τακτικές λειτουργίες, για να αυξηθεί το διαθέσιμο Προσωπικό για τις νέα Λειτουργία των Νοσοκομείων..
Τέλος, παρά τις αρχικές της ιδεοληψίες για το ΕΣΥ, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε προσλήψεις Επικουρικού Προσωπικού. Αρχικά από τις λίστες του 2018(μικρό αριθμό..) και τους Υπόλοιπους από τη πλατφόρμα του 2020. Μάλιστα, κάτω από τη πίεση από τη μία των εξελίξεων με τον Κορωνοιό, και από την άλλη από τις δίκαιες και τεκμηριωμένες αντιδράσεις των Εργαζομένων και των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, προχώρησε σε αύξηση, σχεδόν διπλασιασμού των Προσλήψεων Επικουρικού Προσωπικού. Πλέον οι εγκρίσεις έχουν ξεπεράσει τις 4.000, με ήδη 3200 να έχουν ήδη διοριστεί και να δουλεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. Να θυμίσουμε εδώ , ότι η αρχική απόφαση της Κυβέρνησης ήταν για 2000 Επικουρικό( 500 Γιατροί 1500 Λοιπό προσωπικό), δείχνοντας για άλλη μια φορά  την απουσία «πραγματικού» σχεδίου Δράσης από τη Κυβέρνηση.
Εκεί όμως που αποδεικνύεται περίτρανα η σοβαρή αναντιστοιχία «λόγων και έργων» της σημερινής Κυβέρνησης είναι το Θέμα των Προσλήψεων. Παρά τις δημοσιογραφικές διαρροές του ομίλου Μαρινάκη, « ότι  ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  θα επιβλέψει ο ίδιος τις δομικές αλλαγές που θα επιφέρει στο ΕΣΥ με στόχο τη περαιτέρω αναβάθμιση του με τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά κυρίως την ενίσχυση του με ανθρώπινο Δυναμικό Και ενόψει ενός πιθανού δεύτερου γύρου της Πανδημίας η Κυβέρνηση θα προχωρήσει : α) Αύξηση μισθών σε Νοσηλευτές και Γιατρούς β) Αύξηση των επενδύσεων στην Υγεία και γ) τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας στα Νοσοκομεία. Και για όσους δεν το κατάλαβαν καλά:. Νεοφιλελευθερισμός στην Υγεία ΤΕΛΟΣ. Τώρα πάμε για ένα Ισχυρό ΕΣΥ!!.» η πραγματικότητα τους διαψεύδει πανηγυρικά..
Σε ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ των κ. Κικίλια, κ. Κοντοζαμάνη , στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αλλά και στα πρόσφατα Διαγγέλματα του Μεγάλου Τιμονιέρη κ. Μητσοτάκη, δεν υπάρχει ΔΕΣΜΕΥΣΗ για ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!!!. Παρά τα αιτήματα και τις ανάγκες , που έχουν αναδείξει Σωματεία, Παρατάξεις, Κόμματα για την Προκήρυξη, μέσω ΑΣΕΠ, των αναγκαίων Μόνιμων προσλήψεων, η Κυβέρνηση «κωφεύει» προκλητικά.
Μάλιστα, το Αίτημα για Μόνιμες Προσλήψεις τέθηκε από τον ίδιο τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα, που κατέθεσε τη πρόταση στη Κυβέρνηση  «για 4000 Προσλήψεις το 2020, 1000 Γιατρών, 3000 Λοιπό» και για μόνιμο ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων 2500/έτος, για  τα επόμενα χρόνια έως το 2022.
Είναι προφανές ότι όσο δεν προχωρούν οι Προκηρύξεις για Μόνιμες Προσλήψεις, τόσο οι «υποσχέσεις» για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα του Πρωθυπουργού και της Ν.Δ θα παραμένουν  «κενού περιεχομένου».
Στηρίζει Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης  ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα. ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!. ΑΜΕΣΑ να προκηρυχτούν 4000 Μόνιμες Θέσεις το 2020.
Υ.Γ : Για να θυμόμαστε… Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκρίνει 940 Θέσεις Γιατρών το Μάιο του 2019 (που η Κυβέρνηση τη Προκήρυξε το Φεβρουάριο του 2020!!) και 1350 Θέσεις λοιπού Προσωπικού, που παρά τις δεσμεύσεις του κ. Κικίλια από το Δεκέμβρη του 2019, δεν έχουν ακόμη προκηρυχτεί. Ενώ εκκρεμούν και τα αποτελέσματα των 1116 Θέσεων της 2Κ/19 από τον Απρίλιο του 2019. Όλοι λοιπόν οι διορισμοί που γίνονται ή αναμένονται, είναι από εγκρίσεις- Προκηρύξεις  του ΣΥΡΙΖΑ(!!). Από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ δεν έχει εγκριθεί μέχρι τώρα, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ  ΘΕΣΗ(!!).  Τόσο  «αληθινό» το ενδιαφέρον της Ν.Δ για ένα Ισχυρό ΕΣΥ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου