oaednews

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Gov.gr: Πώς κάνουμε εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, συνταγογραφήσεις από το σπίτι ;


Εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, συνταγογραφήσεις από το σπίτι και ηλεκτρονικα στο gov.gr μπορούν να κάνουν οι πολίτες προκειμένου να αποφύγουν τη μετακίνηση. Μένουμε σπίτι, λοιπόν, και εξυπηρετούμαστε ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά όπου αυτό είναι δυνατόν. Στις δημοτικές υπηρεσίες επίσκεψη πραγματοποιείται μόνον μετά από ραντεβού για κατεπείγουσες περιπτώσεις οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικά, με φαξ ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Πώς κάνουμε υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις;

Στη νέα διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους gov.gr , στην κατηγορία Πολίτης και καθημερινότητα κάνουμε “κλικ” στην επιλογή υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις, στη συνέχεια επιλέγουμε την Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης.
Για την έκδοση θα χρειαστείτε:
  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο gov.gr ή στο Taxisnet
  • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για να λάβετε με SMS κωδικούς επιβεβαίωσης
Για τον έλεγχο εγκυρότητας θα χρειαστείτε:
  • είτε τον κωδικό επαλήθευσης του εγγράφου, είτε το QR code
  • Η υπεύθυνη δήλωση που θα εκδώσετε είναι νομικά ισοδύναμη με υπεύθυνη δήλωση που φέρει το γνήσιο της υπογραφής και μπορείτε είτε να την αποστείλετε ηλεκτρονικά, είτε να την εκτυπώσετε και να την καταθέσετε σε δημόσια υπηρεσία. Αντιστοίχως, επιλέγουμε την έκδοση εξουσιοδότησης και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
    Πώς κάνουμε άυλες συνταγογραφήσεις
    Στη νέα διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους gov.gr επιλέγουμε την κατηγορία υγεία και πρόνοια. Από τον Φάκελο Υγείας επιλέγουμε την την άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων, από εδώ μπορείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις συνταγές σας από τον ιατρό, χωρίς καμία εκτύπωση. Για την ενεργοποίηση της Άυλης Συνταγογράφησης, θα χρειαστείτε:
    • Τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet, για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας
    • Τον αριθμό ΑΜΚΑ σας ή/και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών σας κάτω των 18 ετών
    • Το κινητό σας τηλέφωνο ή/ και πρόσβαση στο email σας, όπου θα σας αποσταλούν κωδικοί επιβεβαίωσης πριν την ενεργοποίηση
    Τι πρέπει να κάνετε:
    1. Συνδεθείτε στο Σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ή τους κωδικούς που σας έχει δώσει ο οικογενειακός σας γιατρός.
      1. Δηλώστε ότι επιθυμείτε άυλη συνταγογράφηση.
      2. Συμπληρώστε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου
      3. (email) ή τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας να κάνει τη συνταγογράφηση.
      Στη συνέχεια, τα στοιχεία των συνταγών σας θα στέλνονται με email ή sms στο κινητό σας. Δείτε εδώ το εγχειρίδιο για την άϋλη συνταγογράφηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου