oaednews

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε το έργο του ΟΑΕΔ για τη διευκόλυνση της κοινωνικής υποστήριξης των νέων προσφύγων

Ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του προγράμματος «ERASMUS+ Νεολαία» ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο «I.ReF.SoS “Καινοτομική Απάντηση για τη Διευκόλυνση της Κοινωνικής Υποστήριξης των Νέων Προσφύγων”».
Με το έργο I.ReF.SoS, ο ΟΑΕΔ, ως Συντονιστής Φορέας, σε συνεργασία με τους εταίρους του και συγκεκριμένα με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ), το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας και τον Οργανισμό Κατάρτισης DEKRA της Γερμανίας, δημιούργησε μια νέα προσέγγιση στην επαγγελματική κατάρτιση των νέων προσφύγων, ηλικίας 16 έως 24 ετών.

Η προσέγγιση αυτή εμπλουτίστηκε με καινοτομικό εκπαιδευτικό υλικό συμβουλευτικής, καθοδήγησης καθώς και γλωσσικής και διαπολιτισμικής κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού για εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους.
Το έργο σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε, σε πιλοτικό επίπεδο, σε 40 νέους πρόσφυγες.
Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Έργου διοργανώνεται η ημερίδα «Αξιοποιώντας τον Διάλογο για την κοινωνική υποστήριξη των νέων προσφύγων 16-24 ετών: Η εμπειρία του Έργου ERASMUS+ I.ReF.SoS», την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, στις 9 π.μ., στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα (οδός Αθ. Διάκου 28-34).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου