oaednews

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση Ο.Υ. ΟΑΕΔ, ΟΕΛ ΟΑΕΔ, ΠΕΥ ΟΑΕΔ, ΠΑΝΣΥΠΟ


Πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 19/ 4 η προκηρυχθείσα πανελλαδική  στάση εργασίας. Σημειώνουμε ότι η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε μετά  από τρεις ημέρες κατάληψη στο Γραφείο της Διοικήτριας και τη Διοίκηση. Είχε προηγηθεί μία  κατάληψη στα Γραφείο της Υπουργού και του γραφείου του ΔΣ του ΟΑΕΔ. Μετά από όλες αυτές τις κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων εργαζομένων με τη διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Εργασίας, αποκλειστικά αρμόδιου για θέματα ΟΑΕΔ κ Μπάρκα.

Από τους εκπροσώπους των εργαζομένων συμμετείχαν οι
Μακράκης Γεώργιος, Πρόεδρος Ο.Υ. ΟΑΕΔ (Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία)
Ρέππας Ιωάννης μέλος ΔΣ ΟΥ ΟΑΕΔ (ΔΑΚΕ ΟΑΕΔ)
Μητροσύλης Χρήστος Γ.Γ ΟΕΛ ΟΑΕΔ (ΔΑΚΕ ΟΑΕΔ)
Μπολόφη Άννα μέλος ΔΣ ΟΕΛ ΟΑΕΔ (Αγωνιστική Συσπείρωση)
Καραούλης Γεώργιος Πρόεδρος ΠΕΥ ΟΑΕΔ
Αργυροπούλου Αγγελική Πρόεδρος ΠΑΝΣΥΠΟ
 Η Διευθύντρια    του γραφείου   του Υφυπουργού    Εργασίας   ενημέρωσε ότι η διάταξη που μας αφορά ενώ ήταν προγραμματισμένη να κατατεθεί σε ν/σ  του υπουργείου οικονομικών, τελικά αποφασίστηκε να ενσωματωθεί στο ν/σ του υπουργείου εργασίας του οποίου η κατάθεση επίκειται. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι δεσμεύσεις των Υπουργών. Σχετικά με το θέμα των συναδέλφων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις μας ενημέρωσε ότι αναζητούν λύση. Σημειώνουμε ότι όσον  αφορά στο 1ο θέμα οι δεσμεύσεις των υπουργών εξαντλούνται την Μ. Τετάρτη, όσον αφορά στο θέμα των συναδέλφων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις οι δεσμεύσεις έχουν προ πολλού εκπνεύσει. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ένταξη των συναδέλφων στο μόνιμο προσωπικό του Οργανισμού, συνεχίζουμε να διεκδικούμε την οριστική επίλυση του ζητήματος των ελέγχων. Τα ΔΣ των συνδικάτων θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους.
Επισημαίνουμε ότι την Τετάρτη 17/4, 1η μέρα της Κατάληψης η Διοικήτρια μας ενημέρωσε ότι η διάταξη σχετικά με τους ελέγχους θα εντασσόταν σε ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών.


                                                                                          22/4/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου