oaednews

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΟΑΕΔ: Επιδότηση πρακτικής άσκησης σε μαθητευόμενους στο Δημόσιο

Την επιδότηση της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης μαθητευόμενων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. που θα απασχοληθούν στο Δημόσιο, σε φορείς του Δημοσίου Τομέα, στους Ο.Τ.Α., σε επιχειρήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, σε συνεταιρισμούς, σε σωματεία κατά το έτος 2019 και τους λοιπούς όρους υλοποίησης της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης των ΕΠΑ.Σ. περιλαμβάνει Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ειδικότερα στις ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ., που λειτουργούν στο πλαίσιο της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, βάσει του ν. 3475/2006 (ΦΕΚ 146 Α΄) και του άρθρου 66 του ν. 4386/2016 (ΦΕΚ 83 Α΄), εφαρμόζεται το δυϊκό σύστημα Μαθητείας, το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job training) σε φορείς και επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Κύριος στόχος του θεσμού της Μαθητείας είναι η ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και η ομαλή μετάβαση στην αγορά εργασίας νέων ηλικίας 16-23 ετών, μέσω της συμμετοχής τους σε προγράμματα Μαθητείας που υλοποιούνται στις ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ.
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ
1. Η επιδότηση της Μαθητείας/Πρακτικής άσκησης σε χώρο εργασίας για μαθητευόμενους των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας που θα απασχοληθούν στο Δημόσιο, σε φορείς του Δημοσίου Τομέα, σε Ο.Τ.Α., σε επιχειρήσεις Ο.Τ.Α., σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, σε συνεταιρισμούς, σε σωματεία κατά το έτος 2019, ανέρχεται στο 50% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, όπως ισχύει κάθε φορά κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2019 έως και 31-12-2019 και αφορά το σύνολο των μαθητευομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου