oaednews

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΥΠΔΑ: Αλλαγές σε αξιολόγηση, κινητικότητα ΙΔΑΧ, υπαλλήλους ΚΕΠ & Δημοτικούς Αστυνομικούς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και στην συμμετοχή των ΙΔΑΧ του Δημοσίου στην Κινητικότητα άφησε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά τη διώρη συνάντησή της με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Παράλληλα η υΠΔΑ δεσμεύθηκε ότι θα λυθούν δυο προβλήματα που τέθηκαν από τους συνδικαλιστές αναφορικά με την εξέλιξη των υπαλλήλων των ΚΕΠ αλλά και την αποδέσμευση των δημοτικών αστυνομικών που έχουν εγκλωβιστεί στα Σωφρονιστικά Καταστήματα.
Συγκεκριμένα:

-Αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής από εκπροσώπους του ΥΠΔΑ του ΥΠΕΣ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να λυθούν προβλήματα που έχουν προκληθεί από την εφαρμογή του Συστήματος Αξιολόγησης στους δήμους.-Για τους ΙΔΑΧ η υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα φέρει νέα ρύθμιση με την οποία θα θεσμοθετείται πλήρης ισοτιμία στη συμμετοχή στο Σύστημα Κινητικότητας μεταξύ μόνιμων και ΙΔΑΧ. Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που ψηφίσθηκε στο νομοσχέδιο για την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, δόθηκε μεν η δυνατότητα στου ΙΔΑΧ να μετακινούνται σε θέσεις μόνιμων, ωστόσο, εφόσον δεν υπάρχουν μόνιμοι να της καλύψουν.
-Για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επανέλαβε όσα είχε αποκαλύψει στην εκπομπή aftodioikisi.gr στον Αθήνας 984 και τον Χρίστο Βούζα για 150 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα φέρει ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης των υπαλλήλων των ΚΕΠ όχι μόνο εντός των Κέντρων Εξυπηρέτησης Προσωπικού που ισχύει σήμερα αλλά και σε θέσεις των δήμων όπου ανήκουν.
-Τέλος η υΠΔΑ υποσχέθηκε, χωρίς πάντως να προσδιορίσει το χρόνο, ότι θα προκηρυχθούν προσλήψεις στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, προκειμένου να απεγκλωβιστούν δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτά από την εποχή της διαθεσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου