oaednews

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ




«Φωτογραφίζοντας την Ανεργία»

Αρ. Πατρονάζ ΕΦΕ: 2019/09

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Προθεσμία αποστολής διαγωνιζόμενων φωτογραφιών 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΒΡΑΒΕΙΑ
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ

ΕΠΑΘΛΑ
- Για το βραβείο του πρώτου νικητή 500 ευρώ
- Για το βραβείο του δεύτερου νικητή 300 ευρώ
- Για το βραβείο του τρίτου νικητή 200 ευρώ
- Για το βραβείο του Α επαίνου 100 ευρώ
- Για το βραβείο του Β επαίνου 100 ευρώ
- Για το βραβείο του Γ επαίνου 100 ευρώ


Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ.
&
η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.)
προκηρύσσουν τον 2ο Πανελλήνιο Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα:
«Φωτογραφίζοντας την Ανεργία»
Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του ζητήματος της Ανεργίας και η απαίτηση για άμεσα μέτρα αντιμετώπισής της.
Οι 50 πρώτες, στη σειρά κατάταξης της κριτικής επιτροπής, φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα γίνει τον Δεκέμβριο στον εκθεσιακό χώρο της ΕΦΕ. Επίσης, θα εκδοθεί ψηφιακός και έντυπος κατάλογος .

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Στον Διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε επαγγελματίας ή ερασιτέχνης φωτογράφος.
2. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό είναι χωρίς καταβολή αντιτίμου.
3. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις συμμετοχές τους, μαζί με το Δελτίο Συμμετοχής, αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.
4. Κάθε διαγωνιζόμενος/νη μπορεί να υποβάλει μέχρι τρία (3) έργα συνολικά ΕΓΧΡΩΜΑ ή ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ, για τα οποία θα έχει τα πλήρη δικαιώματα, συνοδευόμενα με δελτίο συμμετοχής, το οποίο μπορούν να «κατεβάσουν» από το site της ΕΦΕ (http://www.efe.com.gr/diagon.htm).
5. Διαστάσεις: η μεγάλη πλευρά στα 45 εκατ. στα 300 ppi σε μορφή jpg (ρύθμιση ποιότητας μεσαία #10).
6. Μορφή περιγραφής αρχείου (με λατινικούς χαρακτήρες): επίθετο_ 01(αύξων αριθμός) (τίτλος έργου) π.χ.:papas_01_anergia, κλπ.
7. Προσοχή: Σε κάθε φωτογραφία πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε συγκεκριμένος τίτλος. Τίτλος σε φωτογραφία του τύπου «άτιτλο» δεν γίνεται δεκτός.
8. Οι νικητές του Διαγωνισμού υποχρεούνται να παρευρίσκονται στην τελετή απονομής των βραβείων και των επάθλων ή να αντιπροσωπεύονται από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο.
9. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του Διαγωνισμού (διαστάσεις έργων, αναγραφή στοιχείων, υποβολή κ.λ.π.) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
10. Δεν θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες, που έχουν διακριθεί σε άλλο διαγωνισμό στην Ελλάδα .Σε περίπτωση που αυτό γίνει αντιληπτό ,θα ακυρώνεται η συμμετοχή του φωτογράφου στον διαγωνισμό.
11. Στον Διαγωνισμό δεν δικαιούνται να συμμετέχουν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής καθώς και οι 1ου βαθμού συγγενείς τους.
12. Γίνονται δεκτές φωτογραφίες κάθε τεχνικής λήψης (αναλογική ,ψηφιακή) αρκεί το αποτέλεσμα να είναι φωτογραφικό.
13. Από τους διακριθέντες του Διαγωνισμού θα ζητηθεί να στείλουν τις φωτογραφίες τους σε πλήρη ανάλυση, για την έκθεση που θα ακολουθήσει, καθώς και μικρό βιογραφικό.
14. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους, ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος, στον οποίο ανήκει το έργο και όχι οι διοργανωτές του Διαγωνισμού.
15. Οι βραβευμένες φωτογραφίες θα προβληθούν στο διαδίκτυο ,στους ιστοτόπους των διοργανωτών, αλλά και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
16. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις διακριθείσες συμμετοχές για την προβολή της και την προώθηση των σκοπών της, σύμφωνα με το καταστατικό της, οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (όπως, ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά, για: εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, δημιουργία CD-DVD κλπ), οι δε συμμετέχοντες, με τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό, αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων έργων τους με την υπογραφή τους στο Δελτίο Συμμετοχής. Ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.
17. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 30 Νοεμβρίου 2019 και η απονομή των βραβείων θα γίνει τον Δεκέμβριο, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης με τις 50 καλλίτερες φωτογραφίες του Διαγωνισμού. Η ενημέρωση των συμμετασχόντων θα γίνεται από τις ανακοινώσεις του site της ΕΦΕ (http://www.efe.com.gr/), της επίσημης σελίδας της ΕΦΕ στο Facebook (https://www.facebook.com/HellenicPhotographicSociety) και των σελίδων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ: http://www.oyoaed.gr/ και https://www.facebook.com/oyoaed/

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
1. Σπύρος Ιατρόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας
2. Νικήτας Χιωτίνης, Καθηγητής, Κοσμήτωρ της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του Πανεπ. Δυτ Αττικής.
3. Νίκος Αποστολόπουλος, «Φωτορεπόρτερ, Καθηγητής Εφαρμογών Τμ. Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του Πανεπ. Δυτ Αττικής»
4. Στέλλα Κυβέλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο την Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και ειδικότητα σε έρευνες για την Ανεργία.
5. Σειραγάκη Πηνελόπη Υπάλληλος ΟΑΕΔ, φωτογράφος

Αναπληρωματικά Μέλη:
1. Μπάμπης Τάσιος, Υπάλληλος ΟΑΕΔ - Φωτογράφος-Ταξιδιωτικός Συντάκτης
2. Βαρελάς Γιάννης Γραφίστας/Φωτογράφος Υπάλληλος ΟΑΕΔ

Πρόεδρος (CHAIRMAN) του διαγωνισμού ορίζεται ο Κυριάκος Κόκκος Γενικός έφορος της ΕΦΕ.
Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Με αποστολή μέσω Internet, στο e-mail: contest@efe.com.gr με την ένδειξη «2ος Πανελλήνιος διαγωνισμός φωτογραφίας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ -ΕΦΕ 2019».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα την Ανεργία και θα εκτεθούν και έργα υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.
Νομική Υποστήριξη: Λουκάς Γεώργιος, Δικηγόρος ΟΑΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου