oaednews

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;

Απλά ερωτήματα που ποτέ δεν πήραν απάντηση.


ΤΟ πρόβλημα, γιατί πρόβλημα το θεωρούμε όχι μόνο εμείς, αλλά και οι τοπικοί παράγοντες εξουσίας, της εκμίσθωσης ιδιωτικών χώρων ως γραφείων κυρίως για στέγαση Δημόσιων Υπηρεσιών της περιοχής, εξακολουθεί να παραμένει πρόβλημα.
ΑΦΟΥ Δημόσιες Υπηρεσίες γενικότερα αλλά και της Περιφέρειας και των Δήμων, συνεχίζουν να στεγάζονται σε ιδιόκτητα μισθωμένα κτήρια. ΕΝΑΝΤΙ παχυλών μισθωμάτων στις περισσότερες των περιπτώσεων, προς όφελος μεν των ιδιοκτητών – συμπολιτών, σε βάρος όμως του Δημοσίου, δηλαδή όλων ημών.

ΠΑΡΑ το γεγονός ότι στο παρελθόν με αυτό είχε ασχοληθεί και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής Μάριος Κάτσης.
ΤΟ ερώτημα που προκύπτει  είναι, αν τελικά έγινε καταγραφή των υφιστάμενων σήμερα συνολικά ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ανά  Δήμο στο Νομό και για την Π.Ε Θεσπρωτίας.
ΑΝ ναι, τι προέκυψε από αυτή; ΥΠΑΡΧΟΥΝ κατάλληλα Δημόσια κτήρια, ανενεργά σήμερα ή μεγάλης έκτασης στα οποία π.χ. μπορεί να «φιλοξενείται» ένας (1) μόνο υπάλληλος ενώ θα μπορούσαν να είναι πέντε (5);
AN υπάρχουν, αναρωτιόμαστε γιατί δεν άρχισε η αξιοποίηση τους, με μετεγκατάσταση – «μεταφορά» σε αυτά, Δημόσιων Υπηρεσιών.
ΕΚΤΟΣ αν πραγματοποιήθηκε ή πραγματοποιείται ήδη και δεν το γνωρίζουμε εμείς. ΣΥΓΓΝΩΜΗ στην περίπτωση αυτή.
ΑΝ όμως δεν έχει προχωρήσει η καταγραφή των προς αξιοποίηση υφιστάμενων Δημόσιων κτηρίων της περιοχής, γιατί δεν έχει προχωρήσει; ΠΑΝΤΩΣ θέλουμε να πιστεύουμε,  όχι από… σκοπιμότητα όπως ενδεχομένως θα υπέθεταν κάποιοι. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να μη χάσουν κεκτημένα προνόμια συμπολίτες εκμισθωτές κτηρίων στέγασης Δημόσιων Υπηρεσιών και κατ’ επέκταση, οι ντόπιοι αιρετοί… ψηφαλάκια!
ΓΙΑΤΙ οι ίδιοι οι αιρετοί πρωτίστως και κυρίως ο κυβερνητικός βουλευτής και ο Αντιπεριφερειάρχης, ανακίνησαν το ζήτημα, διαπιστώνοντας ότι όντως αυτό υφίσταται ως πρόβλημα.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ και αναμένουμε λοιπόν…

diabouleusi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου