oaednews

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση Ομοσπονδίας με Διοικητή



     Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/9   η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Ομοσπονδίας  Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ και του νέου Διοικητή του Οργανισμού κ. Πρωτοψάλτη. Στη συνάντηση   τέθηκαν οι βασικοί άξονες επικοινωνίας μεταξύ των συνδικαλιστικών οργάνων και της Διοίκησης. Από την πλευρά μας τέθηκαν όλα τα πάγια αιτήματα όπως έχουν διαμορφωθεί μέσα από θεσμικές διαδικασίες.
·         Για το θέμα του οργανογράμματος ενημερωθήκαμε ότι ξεκινά εκ νέου  διάλογος για τροποποιήσεις στο χρονικό πλαίσιο της αναστολής της   εφαρμογής του. Μέσα σ αυτό το χρονικό πλαίσιο θα κατατεθούν εκ νέου  οι προτάσεις για τροποποιήσεις του Οργανογράμματος σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας. Στόχος της νέας διοίκησης είναι η εφαρμογή του νέου Οργανογράμματος από το 2020.

·         Για το θέμα των συναδέλφων με δικαστικές αποφάσεις έγινε μια πρώτη συζήτηση, από τη μεριά μας του τέθηκε το πρόβλημα και οι λύση για να τελειώσει η εργασιακή ομηρία των συναδέλφων, ενώ ζητήθηκε άμεση παρέμβαση (ματαίωση) για υπόθεση συναδέλφων που εκδικάζεται 24/9.  Επίσης τέθηκε το θέμα της στοχευόμενης ενίσχυσης σε προσωπικο  των υπηρεσιών του Οργανισμού.
·         Για τη νομική κάλυψη των συναδέλφων ενημερωθήκαμε ότι  εξετάζεται θετικά.
·         Για τα πληροφοριακά συστήματα  ότι εξετάζεται συνολικά λύση.
·         Για τα στεγαστικά προβλήματα των υπηρεσιών ζητήθηκε η συνδρομή της Ομοσπονδίας για την καταγραφή των προβλημάτων και την επίσπευση των διαδικασιών.
·         Για το προγράμματα του Οργανισμού ενημερωθήκαμε ότι θα υπάρξει ένας επανασχεδιασμός των προγραμμάτων και με συμμετοχή των εργαζομένων. Τέθηκε  επίσης στο Διοικητή το ζήτημα της μείωσης των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Διοικητής ενημέρωσε ότι θα στηρίξει τα συμφέροντα του ΟΑΕΔ.
·         Για την εκπαίδευση των εργαζομένων αναγνώρισε την ανάγκη εκπαίδευσης των εργαζομένων στα αντικείμενα του Οργανισμού  με ιεράρχηση των εκπαιδευτικών αναγκών.
·         Για την οικονομική στήριξη του ΤΑΠ ΟΑΕΔ η Ομοσπονδία ενημέρωσε το Διοικητή για την αναγκαιότητα της στήριξης του Ταμείου το οποίο αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων. Τέθηκε το ζήτημα της άμεσης  επίλυσης των εκκρεμοτήτων πρώην ΟΕΚ και της αξιοποίησης του τεχνικού προσωπικού του ΟΑΕΔ
·         Η  Ομοσπονδία έθεσε υπόψη του Διοικητή το πάγιο αίτημα της για καταβολή εξόδων κίνησης στους ελεγκτές του ΟΑΕΔ αναφέροντας και τη σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας και αναμένουμε τις απόψεις του.
·         Ζητήθηκε καλύτερος συντονισμός και επικοινωνία των κεντρικών υπηρεσιών με τα ΚΠΑ
·         Κατατέθηκε αίτημα για κατάργηση του πλαφόν των 400 ημερών επιδοτούμενης ανεργίας, καθώς και το αίτημα για κοινωνικό τουρισμό για τους εργαζόμενους του Οργανισμού.
·         Για το θέμα των υπαλλήλων καθαριότητας εξετάζεται μια μικρή παράταση στη σύμβαση των ήδη εργαζομένων και θα ακολουθήσει η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.
Η συνάντηση  της Ομοσπονδίας με το διοικητή ΟΑΕΔ ήταν μια πρώτη επαφή και αναμένουμε ως Ομοσπονδία συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν. Ως Ομοσπονδία θα συνεχίσουμε σταθερά  να παρεμβαίνουμε με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, την υποστήριξη και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανέργων  και των συναλλασσομένων με τον ΟΑΕΔ, πολιτών. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ.       ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                                                   
                  Μακράκης Γ.                                                       Τηλιγάδας Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου