oaednews

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΣΕΠ: πρώτη προκήρυξη για τις προσλήψεις μόνιμων στα ΚΕΠ

Νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ βρίσκεται προ των πυλών.H  πρώτη προκήρυξη για προσλήψεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα αφορά 12 μόνιμες θέσεις , ενώ  παραμένει ο σχεδιασμός για την μεγάλη προκήρυξη για πρόσληψη 153 μονίμων
Όπως προκύπτει από απόφαση της Επιτροπής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 εγκρίθηκε η κίνηση διαδικασιών του ΑΣΕΠ για την πλήρωση δώδεκα (12) θέσεων μόνιμου προσωπικού, του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) των Ο.Τ.Α. α' βαθμού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που μίλησαν στα Dikaiologitika News, η προκήρυξη για τις 153 μόνιμες προσλήψεις παραμένει στον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών  αλλά θα προκηρυχθεί όταν κριθεί αναγκαίο.
Σήμερα Δευτέρα 23/09 με απόφαση του υπουργείου Εργασίας καθορίστηκε ο αριθμός θέσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών - ΚΕΠ των OTA α’ βαθμού (Υπουργείο Εσωτερικών), που πληρούνται από τις ν. 2643/1998 και κατανομή των θέσεων αυτών.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επεξεργαστεί ένα προσχέδιο για μόνιμες προσλήψεις, το οποίο πιθανόν να παραμείνει ως έχει, όσον αφορά τα κριτήρια.
Συγκεκριμένα θα γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και τα απολυτήρια ή διπλώματα οποιουδήποτε τύπου Λυκείου Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Επίσης θα πριμοδοτείται σημαντικά η ειδική εμπειρία όσων υπηρέτησαν σε ΚΕΠ. Δίνονται 15 μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας έως τους 60μήνες. Η διαφορά με την 3Κ είναι ότι έδινε μεν δύο μόρια λιγότερα (15) ανά μήνα προϋπηρεσίας, αλλά και λιγότερους μήνες πριμοδότησης (24). Η απλή εμπειρία μοριοδοτείται με 7 μόρια ανά μήνα για σύνολο 84 μηνών. Τέλος οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι η προκήρυξη θα απαιτεί 5ετή υποχρεωτική παραμονή στη θέση πρόσληψης χωρίς μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία ή άλλο νομό. Σε ειδικές περιπτώσεις επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλο ΚΕΠ του ίδιου δήμου ή η μετάταξη όσων έχουν αναπηρία 67% και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου