oaednews

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Προ των πυλών το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για δημιουργία νέων επιχειρήσεων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υλοποίηση του νέου πλάνου αξιοποίησης θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Το πρώτο πρόγραμμα που θα εκδοθεί από τον Οργανισμό σε άμεσο χρόνο θα αφορά τον τομέα της ενίσχυσης της δημιουργίας μικρών επιχειρήσεων από ανέργους του ΟΑΕΔ και την αυτοαπασχόληση.


Nέος στόχος του ΟΑΕΔ θα είναι η μεγιστοποίηση του αριθμού των ανέργων που προσανατολίζονται στην αυτοαπασχόληση ως επιλογή, μέσα σε μία αγορά εργασίας που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εξασφαλίσει θέσεις μισθωτής απασχόλησης για όλους
Για τη νέα δράση θα ενισχυθούν -συνολικά- 10.000 άνεργοι, ηλικίας 18 - 66 ετών
Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, πρόκειται να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία και θα καθορίζει το πλαίσιο υλοποίησης του νέου προγράμματος. Παρότι είναι πρόθεση του ΟΑΕΔ η έκδοση της εν λόγω Δράσης πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η διαδικασία ενδέχεται να μετατεθεί μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, γεγονός που ενισχύεται από την καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ για την κοινωφελή.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται άνεργοι ηλικίας από 18 έως 66 ετών, αλλά και άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και την οποία διέκοψαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου