oaednews

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Παράταση μέχρι τον Οκτώβριο σε 30.333 εργαζόμενους στους δήμους

ΟΑΕΔ - Κοινωφελής εργασίας: Υπεγράφη η ΚΥΑ - Δόθηκε και επίσημα παράταση 4 μηνών για 30.333 εργαζόμενους στους δήμους.Η επέκταση του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και τηςκατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», αφορά όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ακόμη κι αν οι συμβάσεις τους έχουν λήξει μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ, και θα μπορούν να συνεχίσουν την απασχόληση σε αυτό με δήλωσή τους στον επιβλέποντα φορέα (ΟΤΑ Α ή Β΄βαθμού, λοιπά ΝΠΔΔ).

Πρόκειται για τους 30.333 εργαζόμενους σε δήμους, περιφέρειες και λοιπά Ν.Π.Δ.Δ. με χρηματοδότηση της επιπλέον δαπάνης είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό, ή και από ίδιους πόρους του ΟΑΕΔ ή και από το ΠΔΕ ή και από άλλους εθνικούς ή και άλλους πόρους.
Την ανακοίνωση για παράταση του προγράμματος έκανε μέσω facebook η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου αναφέροντας ότι:
«Παρατείναμε, σήμερα, για 4 επιπλέον μήνες το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας».Η τετράμηνη παράταση αφορά όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ακόμα κι αν οι συμβάσεις τους έχουν λήξει».
Κάναμε, έτσι, πράξη μία δέσμευση που είχαμε αναλάβει ώστε να μην υπάρξουν χρονικά κενά μεταξύ των δύο κύκλων του προγράμματος, ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των φορέων που υποστηρίζονται από το τρέχον πρόγραμμα και των εργαζόμενων σε αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου