oaednews

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ πάει Επίδαυρο…

Συνάδελφοι, η ΠΕΥ-ΟΑΕΔ  διοργανώνει  και φέτος τη μετάβαση μετ  επιστροφής από την Αθήνα στην Επίδαυρο με πούλμαν για να παρακολουθήσουμε την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου  «ΗΛΕΚΤΡΑ» του Σοφοκλή το Σάββατο 21/7/18.
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 
“ΗΛΕΚΤΡΑ” του Σοφοκλή
Σάββατο  21  Ιουλίου 2018
Η συμμετοχή  ανέρχεται στα 10 €  ανά άτομο στο άνω διάζωμα
και σε αυτή περιλαμβάνονται η μεταφορά, η ξενάγηση  και το εισιτήριο για την παράσταση  (Το αρχικό κόστος είναι 16 €  και η συνεισφορά της ΠΕΥ  ανέρχεται στα 6 € ). Αντίστοιχα η τελική τιμή στο κάτω διάζωμα διαμορφώνεται στα  20 €  (Το αρχικό κόστος είναι 26 ευρώ και η συνεισφορά της ΠΕΥ είναι επίσης 6 ευρώ).

Στα πούλμαν θα υπάρχουν θεατρολόγοι οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση και ανάλυση του έργου στο κοινό.

Για κράτηση θέσεων  έως την 15/6/2018 (αποστολή στο email: peyoaed@oaed.gr ονομ/μο και αριθμός θέσεων).



Θα τηρηθεί αυστηρά  σειρά  προτεραιότητας

Εισιτήρια θα προμηθεύεστε από τα γραφεία της ΠΕΥ στη Διοίκηση.

«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή
                                            Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η Ηλέκτρα, έργο της όψιμης περιόδου του Σοφοκλή, (γράφτηκε πιθανότητα το 412 ή 411π.Χ.), δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου των Ατρειδών: την εκδίκηση της Ηλέκτρας και του Ορέστη για τον φόνο του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος. Κεντρική μορφή του δράματος, η Ηλέκτρα, διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της  παρακαλώντας τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του. Η επιστροφή του αδελφού της, του εξόριστου Ορέστη, δρομολογεί  το έργο της τιμωρίας  που θα ολοκληρωθεί  με την πράξη του διπλού φόνου.
Γραμμένη μέσα στη δίνη του καταστροφικού Πελοποννησιακού πολέμου, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή φέρει έντονα τα σημάδια της «παθολογίας του πολέμου», μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους από τον θεϊκό λόγο στην ανθρώπινη πράξη.
Η Ηλέκτρα, πλάσμα απειλητικό και άγριο, «γεννά πολέμους».  Μετουσιώνει τον θρήνο σε όργανο εκδίκησης. Ο θρήνος αντί να κατευνάζει τον πόνο της, επιτείνει την παραφορά του.

Ταυτότητα παράστασης:
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς, Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου, Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού, Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, Μουσική: Δημήτρης Σκύλλας, Χορογραφία: Χαρά Κότσαλη

Διανομή:
Ηλέκτρα: Αλεξία Καλτσίκη, Κλυταιμνήστρα: Μαρία Ναυπλιώτου, Ορέστης: Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Αίγισθος: Χρήστος Λούλης, Χρυσόθεμις: Ελένη Μολέσκη, Πυλάδης: Μάριος Παναγιώτου, Παιδαγωγός: Νίκος Χατζόπουλος

Χορός:
Ασημίνα Αναστασοπούλου, Σοφία Αντωνίου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Νάντια Κατσούρα, Ελένη Κουτσιούμπα, Κλεοπάτρα Μάρκου, Μαρία Μηνά, Τζωρτζίνα Παλαιοθεοδώρου, Νάνσυ Σιδέρη, Καλλιόπη Σίμου, Δανάη Τίκου, Μαρία Χάνου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου