oaednews

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΕΚΑ: Να αποσυρθεί η τροπολογία για την αύξηση των ημερών ασφάλισης

Να αποσύρει την τροπολογία που προκαλεί αύξηση στο όριο των ημερών ασφάλισης για τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις, καλεί την κυβέρνηση, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.Χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη συγκεκριμένη τροπολογία, το ΕΚΑ τονίζει ότι «δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία αυξάνεται ραγδαία, να αυξάνουν το όριο των ενσήμων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».


Να αποσύρει την τροπολογία που προκαλεί αύξηση στο όριο των ημερών ασφάλισης για τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις, καλεί την κυβέρνηση, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη συγκεκριμένη τροπολογία, το ΕΚΑ τονίζει ότι «δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία αυξάνεται ραγδαία, να αυξάνουν το όριο των ενσήμων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, από την 1η Μαρτίου του 2019 οι μισθωτοί θα πρέπει να έχουν 75 ημέρες ασφάλισης, αντί 50 που ίσχυε έως τώρα.Κατά το ΕΚΑ «αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν ανασφάλιστοι, αφού όσοι έχουν λιγότερα ένσημα δεν θα έχουν τις πλήρεις καλύψεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».
του Βασίλη Αγγελόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου