oaednews

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Στην Τελική δεκάδα η θεατρική ομάδα ΠΕΥ ΟΑΕΔ (Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς»

Ποιοι θα διαγωνιστούν στον «Μώμο»





Τα δέκα του χρόνια κλείνει φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 2, 3 και 4 Φεβρουαρίου.
Η επιτροπή επιλογής του Φεστιβάλ, που αποτελείται από τους: Χριστίνα Κόκκοτα/φιλόλογο-θεατρολόγο, μέλος της Ενωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών (1 ψήφος), Εφη Θεοφιλά/θεατρολόγο, εκπρόσωπο του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πάτρας (1 ψήφος), Περικλή Βασιλόπουλο/ηθοποιό-σκηνοθέτη, εκπρόσωπο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (1 ψήφος), Αλεξάνδρα Παναγοπούλου/δημοσιογράφο του πολιτιστικού ρεπορτάζ, εκπρόσωπο του τοπικού Τύπου (1 ψήφος) και 11μελή ομάδα του ΕΣΠ «Ρεφενέ» (1 ψήφος) ψήφισε -κατά σειρά προτίμησης- τις ομάδες:
Τελική δεκάδα (Ομάδες που θα διαγωνιστούν ενώπιον του κοινού):
1. Κάλυμνος: Θεατρική Ομάδα Καλύμνου με το δρώμενο «Η μεγάλη κομπίνα» του Κώστα Μουρσελά.
2. Φιλιάτες: Θεατρική Ομάδα ΦΙΛιατών με το δρώμενο «Λώλος» του Δημήτρη Σκεύη - Πρωτότυπο.
3. Ρόδος: Θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου με το δρώμενο «Οι κεφαλές» (απόσπασμα) από το θεατρικό έργο του Γιάννη Νιωτάκη «Κοντζές και Διωματάρης» - Πρωτότυπο.
4. Αθήνα: Θεατρική Ομάδα της ΠΕΥ ΟΑΕΔ με το δρώμενο «Το επιβλητικό γράμμα» (απόσπασμα) από το έργο «Ασπροκόρακας» Αλέξη Σολωμού
5. Δίστομο: Ομάδα «Θεατροφρένεια» με τα δρώμενα «Ο Ράπερ» και «Ο Ψυχίατρος» (αποσπάσματα) από το έργο «Τα ραδίκια ανάποδα» του Γιώργου Γαλίτη.
6. Καλύβια: Εργαστήρι «Ανοιχτά Πανιά» με το δρώμενο «Ονειρα» Π. Μέντη
Στην 7η και 8η θέση ισοβάθμησαν:
Παραμυθιά: «ΘΕΑΤΟ» με το δρώμενο «Γιατί έγινε αυτός ο κόσμος» του Λεωνίδα Τσίπη - Πρωτότυπο και Ιλιον: Ομάδα «ΘεατρΙλιον» με το δρώμενο «Για λόγους ευθιξίας... » των Π. Μέντη και Γιώργου Γαλίτη (Δραματουργική επεξεργασία Σταμάτης Μπαντούνας)
9. Ιερισσός: Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κλειγένης» «Τα Γκαργκάνια» με το δρώμενο «Οι κότες» Α. Γκατζώνη - Πρωτότυπο.
10. Πάτρα: Θεατρική ομάδα «3ο Κουδούνι» με ένα απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Ο. Ουάιλντ «Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός»
Επιλαχούσες ομάδες:
11. Κερατέα: Ομάδα «ΠΣ Θέσπις» με το δρώμενο «Ο Μάγειρας» (απόσπασμα) από το έργο «Τα ραδίκια ανάποδα» του Γιώργου Γαλίτη.
12. Ηλιούπολη: Πολιτιστικός σύλλογος «Α. Σικελιανός» με το δρώμενο «Ο Καραγκιόζης γιατρός» της Βάσως Φλώρου - Πρωτότυπο.

13. Ν. Μάκρη: Θεατρική Ομάδα «Χωρίς Τσίνορα» με ένα απόσπασμα από το έργο «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου