oaednews

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΠΑΜΕ Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό


Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό οργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 18/5, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β). Καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να παραβρεθούν και να δυναμώσουν τον αγώνα «ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με θύματα τους λαούς της Παλαιστίνης, της Συρίας, της ευρύτερης περιοχής».

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη μέρα της Νάκμπα (της καταστροφής της Παλαιστίνης το 1948), όταν μετά την επίθεση του Ισραήλ, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 παλαιστινιακά χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 Παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν διά της βίας από την πατρίδα τους για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές.
Φέτος ο λαός της Παλαιστίνης μετράει δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες στη Γάζα και στη Δυτική όχθη. Χιλιάδες είναι οι Παλαιστίνιοι που είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ, εκατοντάδες από αυτούς είναι παιδιά, μεταξύ των οποίων και η 17χρονη Αχέντ Ταμίμι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου