oaednews

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Tροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις για την κινητικότητα των υπαλλήλων, παράταση αποσπάσεων μέχρι 31/12/2018

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου για την κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα.
Ειδικότερα προβλέπονται τα ακόλουθα:
Δεν απαιτείται η προηγούμενη έκδοση Οργανισμών για τη συμμετοχή φορέων ως υπηρεσιών υποδοχής στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας , εφόσον βεβαιώνεται ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες για τη λειτουργία του καλύπτονται από τις υφιστάμενες οργανικές διατάξεις.

  • Ορίζεται ότι. σε περίπτωση που ο φορέας προέλευσης δεν βεβαιώνει, εντός της μνημονευόμενης προθεσμίας, την πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής στο ΕΣΚ (άρθρο 4 του ν.4440/2016, τεκμαίρεται ότι αυτές πληρούνται, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.
  • Τίθεται ανώτατο όριο φορέων, για τις θέσεις των οποίων οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, η οποία υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986.
  • Επανακαθορίζεται η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων από την υπηρεσία υποδοχής, στις περιπτώσεις που η προκηρυσσόμενη θέση αφορά κλάδο ή ειδικότητα ΠΕ ή ΤΕ κατηγοριών, καθώς και κλάδο ή ειδικότητα των ΔΕ ή ΥΕ κατηγοριών.
  • Στο πλαίσιο της ανωτέρω διαδικασίας και σε περίπτωση που ο υποψήφιος, εντός της οριζόμενης αποκλειστικής προθεσμίας, παραιτείται ή δεν προσκομίζει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των τυπικών του προσόντων, η υπηρεσία του φορέα υποδοχής ενημερώνει αμελλητί το αρμόδιο τριμελές όργανο για την υπόδειξη του επικρατέστερου επιλαχόντα.
Προβλέπεται η δυνατότητα ανάκλησης των πράξεων μετάταξης ή απόσπασης μόνο για λόγους που αφορούν στη μη συνδρομή των μνημονευόμενων προϋποθέσεατν συμμετοχής στο ΕΣΚ.
  • Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις εφαρμόζονται και για τις εκκρεμείς, κατά την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νόμου, διαδικασίες αξιολόγησης υποψηφίων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
-Παρέχεται η δυνατότητα παράτασης, μέχρι τις 31-12-2018 (λήγουν στις 15-4-2018) των αποσπάσεων, για τις οποίες είχε υποβληθεί αίτηση του υπαλλήλου ή είχε εκδοθεί ανακοίνωση – πρόσκληση μέχρι και τις 31-7-2017 (άρθρο 18 παρ. 4 του ν.4440/2016 κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.
-Προβλέπεται, επίσης, η δυνατότητα μετάταξης των, κατά τα ανωτέρω, αποσπασμένων υπαλλήλων, στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι, σύμφωνα με την ειδικότερα αναφερόμενη διαδικασία και χωρίς να απαιτείται η έκδοση της εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006.
Η μετάταξη διενεργείται σε κενή θέση του κλάδου της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας και εάν δεν υπάρχει, με μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος, με την ίδια σχέση εργασίας και διατήρηση της τυχόν προσωπικής διαφοράς στις αποδοχές.
-Για τις διενεργούμενες, κατά τα ανωτέρω, αποσπάσεις και μετατάξεις, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 15 του ν.4440/2016 σχετικά με τον τρόπο κάλυψης της δαπάνης μισθοδοσίας των αποσπώμενων και μετατασσόμενων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου