oaednews

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/11/2017


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., έχοντας υπόψη της και τη σχετική καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο απαράδεκτο νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση στη Βουλή, και μάλιστα με την διαδικασία του επείγοντος, για τον «χρόνο εργασίας των γιατρών».
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου:

– Εφαρμόζονται όλες οι σχετικές αντιδραστικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της τελευταίας δεκαπενταετίας που ελαστικοποιούν το ωράριο.
– Καταργείται ο σταθερός, ημερήσιος και εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας των γιατρών.
– Καθιερώνεται το «opt out», δηλαδή με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεται  από τις 48 στις 60 ώρες.
– Δεν θα λογίζεται ως χρόνος εργασίας η εφημερία ετοιμότητας(!) των ειδικευόμενων – πρακτικά θα εξαναγκάζονται όλοι σε πολλές εφημερίες ετοιμότητας κάθε μήνα.
– Οι ειδικευόμενοι θα εργάζονται συνολικά περισσότερες ώρες/μήνα από ότι σήμερα και θα εφημερεύουν πολύ περισσότερες μέρες (11-14) αντί για 7 που εφημερεύουν σήμερα.
– Θα μειωθούν σημαντικότατα οι αμοιβές εφημερίας όλων των γιατρών.
– Θα δημιουργηθεί απερίγραπτο χάος στην ιατρική κάλυψη των ασθενών σε όλα τα τμήματα όλων των νοσοκομείων της χώρας.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ομολόγησε ανοιχτά πως πρόκειται για «μνημονιακή δέσμευση της χώρας στην Κομισιόν» και πως με δική της ευθύνη δεν ανταποκρίθηκε στο, από πέρσι, σαφέστατα διατυπωμένο αίτημα της ΟΕΝΓΕ για διαπραγμάτευση προς νέα κλαδική συμφωνία.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, ημέρα που συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα και ημέρα 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΟΕΝΓΕ, καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημόσιου Τομέα να δώσουν το «παρών» στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, στις 11.00 π.μ., στο υπουργείο Υγείας.
– Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταστρέφει τις ζωές των γιατρών και διαλύει ό,τι έχει απομείνει από την ανθρώπινη ιατρική κάλυψη των ασθενών.
– 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο – μία εφημερία την ημέρα με ρεπό την αμέσως επόμενη ημέρα.
– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
– Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου