oaednews

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Παύση έξι μηνών για Πρωτοδίκη που καθυστέρησε έκδοση αποφάσεων

Προσωρινή παύση έξι μηνών επέβαλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε Πρωτοδίκη των Διοικητικών Δικαστηρίων που υπηρετούσε στην Νότια Πελοπόννησο, γιατί καθυστέρησε τη δημοσίευση 265 υποθέσεων την τριετία 2009-2012.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, παρά του ότι της είχαν γίνει συστάσεις από τον Πρόεδρο του δικαστηρίου όπου υπηρετούσε,  αδιαφόρησε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, εκείνη δεν εμφανίστηκε ούτε υπέβαλε σχετικό υπόμνημα.

Μετά την πειθαρχική ποινή της εξάμηνης παύσης που της επέβαλε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, δημοσίευσε 170 εκκρεμείς αποφάσεις, ενώ το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.
Η ίδια ενώπιον του ΣτΕ υποστήριξε ότι αντιμετώπισε βαρύ πένθος από αιφνίδια απώλεια προσφιλέστατου συγγενικού της προσώπου, ενώ ταυτόχρονα επιδεινώθηκε η υγεία του υπερήλικα 93χρόνου πατέρα της. «Τέτοιας έκτασης χρόνου και όγκου υποθέσεων καθυστέρησης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από οικογενειακούς λόγους», αναφέρει στην απόφασή του το ΣτΕ, που  αναβίωσε την πρωτοβάθμια πειθαρχική ποινή. Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου