oaednews

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Αξιολόγηση: Προς καταλήψεις και προσφυγές προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ


Σε συμβολικές καταλήψεις Υπουργείων προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ, “στέλνοντας μήνυμα” κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr, με αυτό τον τρόπο οι συνδικαλιστές του Δημοσίου σχεδιάζουν να κλιμακώσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες τις κινητοποιήσεις τους και να “στείλουν μήνυμα”, τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στην αρμόδια Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη ότι, «η αξιολόγηση δεν θα περάσει». Εξετάζουν, μάλιστα, να προσφύγουν ακόμη και στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση προσβάλει δικαστικά την απεργία – αποχή.

Κατά την ενημέρωση που έκαναν, σήμερα, συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ σε εργαζόμενους Υπουργείων, τους κάλεσαν να συνεχίσουν την απεργία – αποχή, η οποία κατά μέσο όρο στις διάφορες δομές του Δημοσίου ξεπερνά το 80%. Έτσι, μέχρι στιγμής, μόνο το 20% των δημοσίων υπαλλήλων έχει καταθέσει φύλλο αξιολόγησης και σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, πρόκειται κυρίως για διευθυντικά στελέχη.
«Όπως κερδίσαμε τη μάχη το 2014 επί Μητσοτάκη, έτσι θα την κερδίσουμε και τώρα», διεμήνυσαν οι συνδικαλιστές καταγγέλλοντας την Υπουργό, Ολ. Γεροβασίλη, ότι με τη νέα ρύθμιση στήνει “απεργοσπαστικό” μηχανισμό. Αφού, κατά τους ίδιους, με τη νέα ρύθμιση ο Προϊστάμενος είναι αναγκασμένος να αξιολογήσει τον υφιστάμενό του, προκειμένου να προχωρήσει η κρίση για τον πρώτο και να έχει βαθμολογική εξέλιξη. 
Στον προβληματισμό των δημοσίων υπαλλήλων εάν από την συνέχιση της απεργίας – αποχής θα προκύψουν συνέπειες, η εργατολόγος Μαρία – Μαγδαληνή Τσίπρα διευκρίνισε ότι “κανείς δεν μπορεί να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις”, επικαλούμενη παλαιότερες περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου