oaednews

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Παράσταση πολιτικής αγωγής από τον ίδιο τον εργαζόμενο για την διεκδίκηση δεδουλευμένων

Τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, προβλέπει τη συγκεκριμένη ευνοϊκή ρύθμιση, αφού με τον τρόπο αυτό εκτιμάται από δικηγορικούς κύκλους ότι θα μπορεί εφεξής ο εργαζόμενος να συνδράμει ουσιαστικά στην εκδίκαση της δικής του υπόθεσης. Σημειώνεται ότι έως τώρα ο εργαζόμενος που θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για να διεκδικήσει δεδουλευμένους μισθούς, μπορεί να παραστεί στη δίκη που θα γίνει, μόνο ως μάρτυρας κατηγορίας. Με την σχετική τροπολογία ο εργαζόμενος αποκτά πιο ενεργό ρόλο στη δίκη και θα μπορεί να παρίσταται και ως πολιτική αγωγή.

Με άλλη τροπολογία επιχειρείται να αλλάξει το καθεστώς που ισχύει για τις περιπτώσεις επίσχεσης εργασίας. Σε περιπτώσεις που μία επίσχεση διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα, έως τώρα ο εργοδότης επιδίωκε να την μετατρέψει στα αρμόδια δικαστήρια σε οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου από τη δουλειά του. Με την τροπολογία επισημαίνεται ότι σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών, η άσκηση του δικαιώματος της επίσχεσης από τον εργαζόμενο, δεν θα μπορεί να θεωρηθεί από τον εργοδότη ότι είναι ούτε οικειοθελής αποχώρηση, ούτε σιωπηρή καταγγελία της σύμβασης.  
AdTech Ad
Σήμερα το νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Στόχος είναι μέχρι την Πέμπτη να τεθεί σε ψηφοφορία από τους βουλευτές και να γίνει νόμος του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου