oaednews

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΔ για Δημόσιο και συμβασιούχους

Με την καθιέρωση της «προσωπικής συνέντευξης, ως μέσω βελτίωσης ειδικά των πιο «αδύναμων δημοσίων υπαλλήλων», θα εφαρμόσει το σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα, η ΝΔ, όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Β. Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι μέσω της αξιολόγησης, η ΝΔ θα επιβραβεύει του υπαλλήλους και θα τους «εξασφαλίζει ταχύτερη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη».

«Η αξιολόγηση δεν θα είναι συνδεδεμένη με τις απολύσεις», ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας, αλλά με την «επιμόρφωση του προσωπικού του δημοσίου». Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ένα «λειτουργικό και λιτό δημόσιο, απαλλαγμένο από τη γραφειοκρατία».
Την ίδια στιγμή, ο κ. Κικίλιας, εξαπέλυσε, σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης σημειώνοντας: «Αυτά τα δυόμιση χρόνια, οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξηλώνουν τις μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει η προηγούμενη Κυβέρνηση και η πραγματικότητα στη Δημόσια Διοίκηση είναι: Κομματικοποίηση παντού».
Ο κ. Κικίλιας, ανέφερε ότι αυτό το διάστημα υπάρχει «επιστροφή των συνδικαλιστών στα Πειθαρχικά Συμβούλια. Νέες στρατιές κομματικών μετακλητών πέρα και πάνω από τα όρια. Νέες στρατιές συμβασιούχων. Από 63.000 το 2014, σήμερα έχουν φτάσει τους 77.000, με επιβάρυνση των φορολογούμενων πολιτών.
Τοποθετήσεις συγγενών και κολλητών σε θέσεις ευθύνης, με την αλόγιστη δημιουργία νέων δομών, φορέων και θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων στα Υπουργεία».
Παράλληλα έκανε λόγο για «χειροτέρευση της θέσης της χώρας στη διαφθορά, όπως αποτυπώνεται σε όλους τους διεθνείς δείκτες. Ατιμωρησία των επίορκων και αναξιοκρατία. Στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουμε την επιστροφή 900 επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων στην υπηρεσία τους» και κατέληξε:
Αλήθεια, υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης, ύστερα από όλα αυτά, που να πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να εκσυγχρονίσει και να ανασυγκροτήσει τη Δημόσια Διοίκηση; Χθες βέβαια, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αντιγράψει στις εξαγγελίες του, τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αυτά που τόσα χρόνια ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε και συκοφαντούσε. Για να παραμείνει στην εξουσία, παριστάνει ότι υιοθετεί τις μεταρρυθμίσεις. Δεν τις πιστεύει, δεν τις γνωρίζει, δεν μπορεί να τις υλοποιήσει. Με φιέστες δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις».
Μάλιστα ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως στη Θεσσαλονίκη προετοιμάζει τη νέα γενιά ψεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου