oaednews

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Το σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών στο μέτωπο κατά της ανεργίας

Σε ανακοίνωση του το σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Αχαΐας «Η Ενότητα» απευθύνει κάλεσμα σε όλους και για να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση της Τετάρτης στις 7 Ιουνίου, με θέμα «Δικαίωμα στην Εργασία, πάλη κατά της ανεργίας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στην αίθουσα του Συλλόγου εν Πάτραις Κεφαλληνών (Αράτου 39), μαζί με τον σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Όλο το προηγούμενο διάστημα στο όνομα της κρίσης αυτό που βιώνουμε είναι συνεχώς να μειώνονται οι μισθοί μας, να καθυστερούν τις πληρωμές μας, να βρισκόμαστε απολυμένοι.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στο έργο της και με αυτό το μνημόνιο το μόνο που παζάρεψε είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος φυσικά των εργαζόμενων για τους οποίους ο λογαριασμός θα είναι ασήκωτος.
Μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση των παιδιών μας, στην άθλια ζωή. Όσο στεκόμαστε παθητικά μπροστά στις εξελίξεις τόσο πιο πολύ θα μας ισοπεδώνουν.
Να κάνουμε τον φόβο, την αγανάκτηση οργανωμένη δύναμη σύγκρουσης και πάλης. Εμείς έχουμε τη δύναμη γιατί εμείς παράγουμε τεράστιο πλούτο που καρπώνεται μια χούφτα εργοδότες. Χωρίς εμάς όμως τίποτα δε μπορούν να κάνουν.
Τώρα να κάνουμε το βήμα. Να έρθουμε σε επαφή με το σωματείο μας. Να γνωριστούμε μεταξύ μας, να συζητήσουμε πως καλύτερα μπορούμε μαζί οι εργαζόμενοι να δημιουργήσουμε ένα τοίχος απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για εμάς.
Καμία αυταπάτη για τον χαρακτήρα των μέτρων. Τα μέτρα τα ψήφισαν για να μείνουν, όπως και η ανεργία και η φτώχεια.
Παλεύουμε και διεκδικούμε:
• Μόνιμη σταθερή εργασία για όλες και όλους με συλλογικές συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση, σωστές συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
• Κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
• Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Να χορηγείται για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος.
• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους.
• Αποκλειστικά Δημόσιους και Δωρεάν Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς με μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.
• Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.
• Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο.
• Κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του Δημόσιου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Έργα υποδομής για κάλυψη λαϊκών αναγκών (σε λαϊκή κατοικία, αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση κ.α.)
Συμμετέχουμε μαζικά:
Ø Την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 19.00 στην αίθουσα του Συλλόγου εν Πάτραις Κεφαλλήνων (Αράτου 39) όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Δικαίωμα στην εργασία, πάλη κατά της ανεργίας», μαζί με τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.
Ø Την Κυριακή 25 Ιούνη μετατρέπουμε την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου σε Γέφυρα Ζωής και Αγώνα, με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων για την προστασία των ανέργων με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλες και όλους, δουλειά  με δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου