oaednews

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Επιστροφή στα χωράφια? Στις 14.670 οι αιτήσεις για τους νέους αγρότες- Κανείς επιλαχών σε 7 περιφέρειες

Στις 14.670 έφτασε ο αριθμός των αιτήσεων για το πρόγραμμα νέων γεωργών σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου ενώ έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχουν επιλαχόντες και δεν χρειάζεται να περιμένουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να καταθέσουν τις ΟΣΔΕ

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής κα Φ. Αραμπατζή, στην Βουλή σχετικά με το Υπο-μέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου έκανε γνωστό ότι, υποβλήθηκαν 14.670 αιτήσεις, η αξιολόγηση των οποίων ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και επί του παρόντος, έχει χρεωθεί το σύνολο των αιτήσεων σε αξιολογητές.


Επίσης σημείωσε ότι η αξιολόγηση εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής (EYE) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) έχει συντάξει και αποστείλει στους αξιολογητές αναλυτικό οδηγό αξιολόγησης. Παράλληλα, λειτουργεί εξειδικευμένο helpdesk για άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου