oaednews

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Δημόσιο-Συμφωνία με θεσμούς: Ραντεβού το Σεπτέμβρη για την κινητικότητα

Χωρίς αλλαγές στη διαδικασία αλλά με μετατόπιση του χρονοδιαγράμματος έληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με το Δημόσιο. Όπως τονίζουν στην aftodioikisi.gr πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «η κινητικότητα πρόκειται να μετακινηθεί το Σεπτέμβριο με το δεύτερο κύκλο».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, για το θέμα της κινητικότητας που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 15 Απριλίου, εξετάζονταν σενάρια παράτασης λόγω των εκκρεμοτήτων με τα οργανογράμματα σε πολλούς φορείς του Δημοσίου, που αποτελούν σημαντική προϋπόθεση ώστε ένας φορέας να μπορεί να δέχεται προσωπικό είτε μέσω κινητικότητας είτε μέσω προσλήψεων.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο 4440 του 2016, το «δεύτερο κύκλο» κινητικότητας ξεκινάει στις 15- 31 Αυγούστου με την κατάθεση από τις υπηρεσίες των αιτημάτων για την κάλυψη θέσεων. Στη συνέχεια την 1η Οκτωβρίου δημοσιεύονται οι προς κάλυψη θέσεις, ενώ οι υπάλληλοι υποβάλλουν τις αιτήσεις για τις μετατάξεις τους από την 1η έως τις 15 Οκτωβρίου. Η διαδικασία κλείνει με την υλοποίηση της μετάταξης από 1 Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου.
Οι τρεις κύκλοι της κινητικότητας
Πότε καταθέτουν οι υπηρεσίες αιτήματα για την κάλυψη θέσεων:
15 -31 Δεκεμβρίου
15-30 Απριλίου
15- 31 Αυγούστου

Πότε δημοσιεύονται οι προς κάλυψη θέσεις:
1η Φεβρουαρίου
1η Ιουνίου
1η Οκτωβρίου

Πότε υποβάλλουν οι υπάλληλοι τις αιτήσεις για τις μετατάξεις τους:
1 – 15 Φεβρουαρίου
1 – 15 Ιουνίου
1 – 15 Οκτωβρίου

Πότε αξιολογούνται τα αιτήματα των υπαλλήλων:
15 Φεβρουαρίου – 31 Μαρτίου
15 Ιουνίου – 31 Ιουλίου
15 Οκτωβρίου – 30 Σεπτεμβρίου

Πότε υλοποιούνται οι μετατάξεις
1 Απριλίου – 15 Μαΐου
1 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου
1 Δεκεμβρίου – 15 Ιανουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου