oaednews

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Αψηφώντας το κρύο διαδήλωσαν σε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ Νάουσας



Δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους, πλήρη στελέχωση του ΙΚΑ και του Νοσοκομείου Νάουσας με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό καθώς και μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους απαίτησαν αγωνιστικά το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σωματείο Διαλογής - Ψύξης

Παρά το χιόνι και το τσουχτερό κρύο, σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν κινητοποίηση αρχικά έξω από το ΙΚΑ Νάουσας, καταγγέλλοντας τα σχέδια για συγχώνευση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Νάουσας με αυτές της Βέροιας που θα επιφέρει απίστευτη ταλαιπωρία για τους 34.500 κατοίκους (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι) που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του.
Στη συνέχεια πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από τον ΟΑΕΔ όπου απαίτησαν μέτρα προστασίας για τους άνεργους.
Συγκεκριμένα διεκδικούν:  
  • Άμεση κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. 
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ. 
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνεται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος - νερού σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο, διαγραφή των χρεών από τόκους.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο ΙΚΑ, επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο οποίο αναφέρεται:
«H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο των περικοπών - μείωση δαπανών των κοινωνικών παροχών, επιδιώκει τη συγχώνευση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Νάουσας με αυτές της Βέροιας.
Έχει ήδη ετοιμαστεί συγκεκριμένο σχέδιο συγχώνευσης εν κρυπτώ, χωρίς να ενημερωθεί κανένας.
Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ εξυπηρετούν στο Δήμο της Νάουσας 34.500 κατοίκους (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι).
Η σημερινή κυβέρνηση, πιστή στις επιδιώξεις ΕΕ και κεφαλαίου, όχι μόνο προχωρά σε μεγάλες περικοπές σε Υγεία - Κοινωνική Ασφάλιση - Πρόνοια, σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, αλλά ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα δυσκολεύοντας ακόμα και τη φυσική πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα θα ταλαιπωρούνται ΑμΕΑ, υπερήλικες κλπ.
Δεν θα το επιτρέψουμε!
Όπως και στο παρελθόν αποτρέψαμε το οριστικό κλείσιμο του ΙΚΑ, έτσι και τώρα!
  • Δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους! Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση!
  • Πλήρη στελέχωση του ΙΚΑ και του Νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό».
Ακόμα, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στον ΟΑΕΔ αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο οποίο επισημαίνεται:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διαμορφώνειμέτρα ελέγχου και κυρώσεις σε βάρος των ανέργων, σε περίπτωση που αρνηθούν να αποδεχτούν εργασία ή συμμετοχή σε πρόγραμμα με τους όρους που προτείνει. Ο ΟΑΕΔ απειλεί με αφαίρεση ακόμα και αυτού του πενιχρού επιδόματος ανεργίας των 360 ευρώ το μήνα για τους επιδοτούμενους ανέργους και τη στέρηση της "κάρτας ανεργίας" για τους μη επιδοτούμενους. Με τον τρόπο αυτό αυξάνει την πίεση στους ανέργους να ρίξουν την απαιτητικότητά τους και να αποδεχτούν άθλιους μισθούς και συνθήκες δουλειάς με επιπτώσεις και στους σημερινούς εργαζόμενους.
Γίνεται φανερό ότι ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται σε σύγχρονο δουλεμπορικό οργανισμό. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την πολιτική που κλέβει τα λεφτά των εργαζομένων, τον πλούτο που παράγουν και τον χαρίζει σε μια χούφτα βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αντί να προστατεύσει τους ανέργους, γιατί αυτό απαιτεί η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Δεν θα το επιτρέψουμε, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.
Διεκδικούμε άμεσα:
  • Άμεση κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνεται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος - νερού σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο, διαγραφή των χρεών από τόκους».
1 / 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου