oaednews

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Π. Σκουρλέτης: “Άνω των 7.000 οι μόνιμοι στην Καθαριότητα Δήμων”

 O αριθμός μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας Δήμων, σε εφαρμογή του Νόμου 4479/2017 και του Άρθρου 24, θα ξεπεράσει τους 7.000, επιβεβαίωσε πριν λίγα λεπτά, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α., ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Θέλω, επίσης, να σταθώ σε ένα θέμα το οποίο χαρακτήρισε τις εξελίξεις την φετινή χρονιά, τις εξελίξεις στο χώρο της Καθαριότητας. Ο διαγωνισμός, ο οποίος θα βγει σε λίγες ημέρες στη δημοσιότητα, με ένα νούμερο προκήρυξης μόνιμων θέσεων εργασίας που από ότι μαθαίνουμε από τα τελευταία στοιχεία, θα ξεπερνάει τις 7.000 για το σύνολο των Δήμων της Χώρας, είναι κάτι σημαντικό από μόνο του. Ένας διαγωνισμός που για πρώτη φορά γίνεται μετά από το 2009, έχει και αυτός την πραγματική του αξία, γιατί δημιουργεί τόσες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας στην Αυτοδιοίκηση, έναν χώρο που κατά κύριο λόγο οι ελαστικές μορφές εργασίας είχαν εισχωρήσει μέσα στην καθημερινή του λειτουργία. Έχει μία τεράστια σημασία, έχει μία διπλή σημασία, γιατί αυτό γίνεται μέσα σε περίοδο πολιτικών λιτότητας, θεωρώ ότι στέλνει ένα σήμα για το πώς θα πρέπει να κινηθούμε από εδώ και μπρος.
Γνωρίζουμε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και τα έχουμε αναδείξει με κάθε τρόπο και δεν θα σταματήσουμε να τα λέμε συνολικά, για το θέμα των συμβασιούχων, όπως και τα εμπόδια που υπάρχουν στο σημερινό νομικό πλαίσιο, αλλά και στις δεσμεύσεις της χώρας για το θέμα των προσλήψεων που δεν μας επιτρέπει να έχουμε μία συνολική λύση για τους συμβασιούχους σε άλλους τομείς, πέρα από την Καθαριότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου