oaednews

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΥ ΟΑΕΔ



1971

                                   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714
Α Θ Η Ν Α










   

                     

                     

                     

                     

                     




                                                   
Αθήνα, 2/10/2017

   Αρ. Πρωτ. 178


Συνάδελφοι,

Μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποφασίστηκε η σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 4/10/2017, και ώρα 11:00, με θέματα συζήτησης α)τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης- αποχής από την αξιολόγηση που έχει προκηρυχτεί από την ΑΔΕΔΥ και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, β) το τελικό σχέδιο Οργανογράμματος του ΟΑΕΔ, όπως εστάλη στο Υπουργείο Εργασίας και γ) τα προβλήματα των υπηρεσιών.


 Η τροπολογία που υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, είναι παράνομη, καταχρηστική, αντισυνταγματική, αντιδεοντολογική και απεργοσπαστική. Η τροπολογία αυτή έρχεται να καταργήσει εν μέρει τον ίδιο το ψηφισθέντα Νόμο της αξιολόγησης. Σύμφωνα δε με τη γνωμοδότηση του Ομότιμου Καθηγητή Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αρ. Καζάκου «Η κύρωση που εισάγεται με την κρινόμενη ρύθμιση, η στέρηση από τους απεργούς της συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, αποτελεί, προδήλως, τιμώρηση και μάλιστα βαριά των υπαλλήλων που απεργούν. Η τιμώρηση αυτή επιβάλλεται, όπως αναφέρθηκε ήδη, χωρίς να συντρέχει κανενός είδους αθέτηση / παράβαση υποχρεώσεων των υπαλλήλων και μάλιστα υπαίτια. Γι΄ αυτό και η επίμαχη ρύθμιση πλήττει καίρια, όπως είδαμε, το προστατευόμενο από το Σύνταγμα δικαίωμα απεργίας, λαμβανομένου υπόψη ότι η αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης είναι απόλυτα νομιμοποιημένη με βάση το ανασταλτικό αποτέλεσμα της απεργίας σε συνδυασμό με το τεκμήριο νομιμότητάς της».

Στέλνουμε το ηχηρό μήνυμα ότι δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα, συνεχίζοντας την καθολική  συμμετοχή μας στην απεργία/αποχή από την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       Γ. ΜΑΚΡΑΚΗΣ                        Γ. ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ 



                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου