oaednews

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

«2.671.510,16»€ για τη φύλαξη των κτηρίων του ΟΑΕΔ

 Νέο δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό για την παροχή φύλαξης των κτηρίων του ΟΑΕΔ, με κόστος  «2.671.510,16»€  για ένα έτος ή 222,625 Ευρώ το μήνα. Η μόνιμη πρόσληψη των υπαλλήλων που εργάζονται ήδη, θα κόστιζε λιγότερο, ενώ θα διασφάλιζε καλύτερες συνθήκες εργασίας  και θα ήταν σαφώς υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΑΝΟΙΚΤΟΥ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ       ΕΝΑ (1) ΕΤΟΣ , με ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΞΙ (6) ΜΗΝΕΣ »

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

1. Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοικτό άνω των ορίων Διαγωνισμό για ανάδειξη αναδόχου για την «Παροχή Υπηρεσιών Φύλαξης και προστασίας των κτιρίων του Οργανισμού για ένα (1) έτος με δυνατότητα παράτασης για έξι (6) μήνες, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει μόνο την τιμής , σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται αναλυτικά στα συνημμένα ΕΝΟΤΗΤΕΣ και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της παρούσας Διακήρυξης της Σύμβασης και τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των «2.154.443,68» € πλέον ΦΠΑ 24% για το πρώτο έτος της σύμβασης και «1.077.221,84€ πλέον ΦΠΑ 24% για την παράταση διάρκειας έξι (6) μηνών, ήτοι «συνολικός προϋπολογισμός «3.231.665,52 » € πλέον του ΦΠΑ, (24%) ή «4.007.265,24» € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Οργανισμού , ΚΑΕ 0892

2. Οι προσφορές πρέπει με ποινή αποκλεισμού να καλύπτουν το σύνολο των προκηρυσσόμενων υπηρεσιών και η κατακύρωση θα γίνει σε έναν ανάδοχο

3. Εναλλακτικές προσφορές δεν γίνονται δεκτές

4. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες και συγκεκριμένα για το διάστημα από την 1/05/2018 και λήγει 30/04/2019, με δυνατότητα παράτασης για έξι (6) μήνες , εκτός αν η κατακύρωση γίνει μετά την 1/5/2018 οπότε η διάρκεια της σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία της υπογραφής της.

5. Οι υποβαλλόμενες στο διαγωνισμό προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προσφέροντες για 180 ημέρες προσμετρούμενες από την επομένη της ημερομηνίας ηλεκτρονικής αποσφράγισης. Προσφορά που ορίζει χρόνο ισχύος μικρότερο του παραπάνω αναφερόμενου απορρίπτεται ως απαράδεκτη .

6. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή Ενώσεις / Κοινοπραξίες αυτών ή Συνεταιρισμοί , που πληρούν τους όρους, της παρούσας Διακήρυξης . Οι ενώσεις και οι κοινοπραξίες δεν υποχρεούται να λάβουν ορισμένη νομική μορφή προκειμένου να υποβάλλουν την προσφορά. Η επιλεγείσα ένωση ή κοινοπραξία υποχρεούται να πράξει τούτο εάν κατακυρωθεί σε αυτή η σύμβαση εφόσον η λήψη ορισμένης νομικής μορφής είναι αναγκαία για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης. Απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού η συμμετοχή στο διαγωνισμό ενός νομικού ή φυσικού προσώπου σε περισσότερες από μία συμμετοχές.

7. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www . promitheus . gov . gr., του συστήματος, ύστερα από προθεσμία τριάντα πέντε (35 ) ημερών, από την ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης της σύμβασης στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. 6 8. ΤΟΠΟΣ –ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΕΣΗΔΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΗΞΗ Διαδικτυακή πύλη www . promitheus . gov . gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. 02/10/2017 ΗΜΕΡΑ : Δευτέρα 02/10/2017 ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα 06/11/2017 ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα ΩΡΑ : 15:00 10/11/2017 ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή ΩΡΑ : 11:00 (Τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερο- μηνία υποβολής προσφορών) Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα. Προσφορές που υποβάλλονται ή περιέχονται καθ΄ οιονδήποτε άλλο τρόπο, εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΕΣΗΔΗΣ και μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα, θεωρούνται εκπρόθεσμες και είτε επιστρέφονται χωρίς να αποσφραγιστούν, εφόσον αποσταλούν αποκλειστικά εγγράφως, είτε δεν γίνονται αποδεκτές μέσω ΕΣΗΔΗΣ, εφόσον αποσταλούν ηλεκτρονικά. Ο χρόνος υποβολής της προσφοράς και οποιαδήποτε ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω του συστήματος βεβαιώνεται αυτόματα από το σύστημα με υπηρεσίες χρονοσήμανσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην στα άρθρα 36,37,258 και 259 του Ν. 4412/2016 και το άρθρο 6 της Υ.Α Π1/2390/2013 (ΦΕΚ /Β/2677/21-10-2013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)» και σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΥΑ 56902/215/19-05-2017 (ΦΕΚ 1924/β/2-6-2017) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ)».

9. Σε περιπτώσεις τεχνικής αδυναμίας λειτουργίας του ΕΣΗΔΗΣ , η οποία οφείλεται σε γεγονότα ανωτέρας βίας, η αναθέτουσα αρχή λαμβάνει άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα κυρίως για την τήρηση του ελάχιστου διαστήματος για την υποβολή της προσφοράς, όπως ιδίως η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας και η σχετική δημοσίευσή της. Η ανωτέρω αδυναμία πιστοποιείται από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Υποστήριξης του ΕΣΗΔΗΣ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και στη συνέχεια, με αιτιολογημένη απόφασή της, η αναθέτουσα αρχή ρυθμίζει τα της συνέχειας του διαγωνισμού.

10. Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς (Προμηθευτές) απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής . Ο κατάλογος των Αρχών που παρέχουν ψηφιακή υπογραφή και έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Αρχής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (http:// www . eet . gr / opencms / EETT / ElectronicCommunications / DigitalSignatures / Supervised . list . html) . Στη συνέχεια να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ- Διαδικτυακή πύλη – www . promitheus . gov . gr ) ακολουθώντας την διαδικασία εγγραφής που ορίζεται στις διατάξεις της ΥΑ 56902/215/19-05-2017 (ΦΕΚ 1924/β/2-6-2017) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος 7 Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ)», ως αναλυτικά ορίζεται στο κεφάλαιο 2.4.2 της παρούσας Προκήρυξης «Χρόνος & Τρόπος Υποβολής των Προσφορών».

11.Κατά τα λοιπά ο διαγωνισμός, θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας καθώς και τις Ενότητες και Παραρτήματα που επισυνάπτονται στην παρούσα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής : 1. ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 2. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 3. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ –ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 4. ΟΡΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 5. ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 6. ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι – ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ESPD ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ– ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ –ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ-ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ – ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV – ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V– ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

12. Εφ΄όσον από τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς ζητηθούν εγκαίρως συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τον προκηρυσσόμενο διαγωνισμό (π.χ σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές ή/και οποιοδήποτε δικαιολογητικό), ισχύουν τα καθοριζόμενα στο άρθρο 67 (παρ.2) του ν. 4412/2016.

13. Επίσης, εάν ο προσφέρων δεν έχει ασκήσει, εμπροθέσμως, προσφυγή κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού, ή έχει απορριφθεί η ανωτέρω προσφυγή, θεωρείται ότι αποδέχεται πλήρως και ανεπιφυλάκτως, όλους τους όρους της διακήρυξης και δεν δύναται, με την προσφορά του ή με οιονδήποτε άλλο τρόπο, να αποκρούσει ευθέως ή εμμέσως τους όρους της διακήρυξης.

14. Το πλήρες κείμενο της παρούσας Διακήρυξης θα καταχωρηθεί: α) στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) β) στη διαδικτυακή πύλη του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. : http :// www . promitheus . gov . gr, γ) στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής, στη διεύθυνση (URL) : www . oaed . g r στην διαδρομή : Νέα & Ανακοινώσεις ► Προμήθειες –Διαγωνισμοί ΕΠΙΛΟΓΉ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ► ΕΠΙΛΟΓΉ ΕΝΤΎΠΟΥ (ΒΆΣΗ ΤΟΥ ΤΊΤΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ).
15. Προκήρυξη ( περίληψη της παρούσας Διακήρυξης)θα δημοσιευτεί: α) στην Υπηρεσία των Εκδόσεων τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. β) στον Ελληνικό Τύπο (2 ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες) σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν. 4412/2016. γ) στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο http://et.diavgeia.gov.gr/ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ) όπως προβλέπεται στην περίπτωση 16 της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του Ν. 3861/2010 8 Τέλος, η δαπάνη των δημοσιεύσεων στον Ελληνικό Τύπο, της περίληψης της διακήρυξης, αρχικής και τυχόν επαναληπτικής θα βαρύνει σε κάθε περίπτωση την Αναθέτουσα Αρχή (άρθρο 77 παρ. 5 του ν.4270/14) . Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ ΝΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου