oaednews

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

 
                                 23 / 10 / 17






             Εργολάβοι καθαριότητας τέλος.                                                       Απευθείας σύμβαση με 478 εργαζόμενους.

Η Ανεξάρτητη  Αγωνιστική  Ενωτική  Κίνηση, εμμένοντας στις θέσεις  της για σταθερές εργασιακές σχέσεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα - όπως τις έχει  εκφράσει  και γραπτώς με σχετικές ανακοινώσεις ,  χαιρετίζει την απόφαση της Διοίκησης  ώστε  να  προχωρήσει  στην     πρόσληψη  478  Υπαλλήλων  καθαριότητας με ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για το σύνολο των υπηρεσιών  μας  πανελλαδικά, τερματίζοντας τις συμβάσεις με τις εργολαβικές εταιρείες.                                Ένα  θετικό βήμα για την απαλλαγή του Δημοσίου από τις εταιρείες καθαρισμού, οι οποίες  κέρδιζαν αρκετά ποσά σε αναλογία με τις αντικειμενικά απαιτούμενες ανάγκες καθαρισμού  των υπηρεσιών του. Οι
συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων μέσω των εργολάβων,
αποτυπώνονται στις συνεχείς καταγγελίες τους προς τα Εργατικά Κέντρα αλλά και σε πολλούς συναδέλφους μας στην καθημερινή επικοινωνία μαζί τους.
Συνολικά ο ΟΑΕΔ θα εξοικονομήσει 2,2 εκ. € ετησίως αυξάνοντας παράλληλα τόσο τις  συνολικές ώρες που θα εργάζονται οι εργαζόμενοι κατά 14% όσο και τον αριθμό των  υπαλλήλων οι οποίοι θα  προσληφθούν με ατομικές συμβάσεις ορισμένου, κατά 50 επιπλέον   προσλήψεις.

 Τέλος θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι  πάγια θέση μας, παραμένει η πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων τόσο στον τομέα της καθαριότητας  και της φύλαξης των υπηρεσιών μας  όσο και   στη  στήριξη των  πληροφοριακών  μας  συστημάτων   για  τον σταδιακό  απεγκλωβισμό  τους   από  τους  εργολάβους.
Αναμένουμε από τη Διοίκηση, τη λήψη και άλλων  σχετικών πρωτοβουλιών, ούτως ώστε  ο Ο.Α.Ε.Δ να συνεχίσει την, κατά το δυνατόν, απρόσκοπτη λειτουργία του

 Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ   ΤΗΣ   ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


3 σχόλια:

  1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-2-2014
    Πόσο κοστίζει η αναδιάρθρωση του «υπερδιογκωμένου» Δημοσίου τομέα.
    Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο…

    Την ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων και του υπερδιογκωμένου δημόσιου τομέα για τη χρεοκοπία της χώρας, όπως επίσης και την πολυσυζητημένη επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του δημοσίου αυτό-καταρρίπτει η απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για τα συνεργεία καθαριότητας.

    Με την απόφασή του το ΔΣ του Οργανισμού ενέκρινε την απευθείας ανάθεση του έργου, σε τρεις εταιρείες καθαριότητας με το ποσό των 563.159,71 ευρώ (!!!) για τον μήνα Φεβρουάριο

    Επαναλαμβάνουμε: 563.159,71 για ΕΝΑΝ μόνο μήνα.

    Να υπενθυμίσουμε ότι 260 Συνάδελφοί μας βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Εξ αυτών, οι 72 ανήκουν στην κατηγορία ΥΕ Καθαριότητας. Το συνολικό κόστος των υπαλλήλων αυτών δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τις 100.000 ευρώ μηνιαίως!!! Μιλάμε δηλαδή, για κάτι λιγότερο από το 1/5 του ποσού των απευθείας αναθέσεων! Και μιλάμε για πλήρη απασχόληση και πλήρη αμοιβή και όχι για εργαζόμενους «σκλάβους», απλήρωτους, με δίωρη και τρίωρη απασχόληση, με ενοικίαση εργαζομένων και υπεργολαβίες «σκλαβοπάζαρων». Μιλάμε ακόμα, για Συναδέλφους που εκτός των κύριων καθηκόντων τους ως Υπάλληλοι Καθαριότητας, υποστήριζαν ποικιλοτρόπως το έργο του Οργανισμού.

    Καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία και τη Διοίκηση του Οργανισμού να προχωρήσουν άμεσα στην επαναπρόσληψη των Συναδέλφων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος… Καλούμε να στελεχώσουν τις δημόσιες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, αφού όπως ξεκάθαρα προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία, με τα χρήματα που διαθέτει ο Οργανισμός στους εργολάβους της καθαριότητας μπορεί να προσλάβει 500 μόνιμους υπαλλήλους της αντίστοιχης ειδικότητας, με μόνιμη και σταθερή εργασία.
    Καλούμε επίσης, τη Διοίκηση του Οργανισμού και τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στην επαναπρόσληψη των ειδικοτήτων Βοηθών Μαγείρων και λοιπών ειδικοτήτων και να σταματήσει ο διαγωνισμός για τη σίτιση (catering) των παιδιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΟΑΕΔ, όπου και πάλι το κόστος θα είναι υπέρ πολλαπλάσιο.

    Καλούμε τέλος, το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την Κυβέρνηση συνολικά, να επανεξετάσει το θέμα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα και του μισθολογικού κόστους - αφού με τέτοιους όρους θέλει να μιλάμε…

    Κυρίως όμως, καλούμε τη λογική, τη μαθηματική λογική, τη λογιστική λογική, την κοινωνική λογική, την πολιτική λογική, την ηθική λογική να επανέλθει στη θέση της!!!

    Για το Δ. Σ.


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ. ΡΕΠΠΑΣ Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ...ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΣΑΣ ....ΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΞΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.....ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ..ΤΥΦΛΟΙ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ...ΕΜΕΙΣ...,ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ...ΕΣΕΙΣ.... ΚΑΙ ΠΟΙΟ EINAI TO ΣΥΝΑΦΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή