oaednews

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Σεμινάρια Δημοσίων Υπαλλήλων: Τι προβλέπεται για τις δαπάνες

Όπως παρουσιάζει και αναλύει, σήμερα, το epoli.gr (μετά κι απ' αυτή της επιλογής Προϊσταμένων ΚΕΠ), με την παράγραφο 5 του Άρθρου 36 του Ν.4484/2017, συμπληρώνεται το άρθρο 12 της Υποπαραγράφου Δ.9 της Παραγράφου Δ΄ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 και ρυθµίζεται το θέµα της αναγνώρισης των δαπανών σεµιναρίων στα οποία συµµετέχουν οι υπάλληλοι κάθε φορέα.
Η διάταξη κρίνεται απαραίτητη σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου, καθώς υπήρχε και στο προηγούµενο νοµοθετικό πλαίσιο (ν. 2685/1999) και εκ παραδροµής δεν προβλέφθηκε στο νέο (ν. 4336/2015).
Επιπλέον, γίνεται ρητή αναφορά και στη δυνατότητα αναγνώρισης εκ µέρους του φορέα της δαπάνης για την έκδοση ταξιδιωτικής visa για τις µετακινήσεις των υπαλλήλων σε χώρες του εξωτερικού, όπου απαιτείται η έκδοσή της.
Επίσης, οι δαπάνες αυτές καταβάλλονται είτε από την αρμόδια Υπηρεσία είτε από τον υπάλληλο, ο οποίος στη συνέχεια έχει την υποχρέωση να προσκομίσει στην Υπηρεσία του τη σχετική απόδειξη πληρωμής τους.


Το Άρθρο 36 (Παρ. 5)

2 σχόλια:

  1. είναι αλήθεια ότι διευθύντρια από την Διοίκηση προσφέρει έναντι σημαντικού τιμήματος τις υπηρεσίες της σε ΚΕΚ;είναι αλήθεια ότι έχει συντονίσει τα voucher που αφορούν το γνωστό ΚΕΚ απ΄το οποίο βγάζει πολύ χρήμα; ειναι αλήθεια ότι άνεργοι ενοχλούνται τηλεφωνικά από το ΚΕΚ χωρίς να έχουν δώσει αυτοί τα στοιχεία τους και τα τηλέφωνα; κύριε Μακράκη μην το θάψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ. ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΦΜ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΔΩΡΟ TABLET ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΕΚ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΩΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΛΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή