oaednews

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΠΕΥ ΟΑΕΔ για Αξιολόγηση και Απεργία-Αποχή

Θέμα: Αξιολόγηση Δημοσιών Υπαλλήλων
Να ξεκινήσουμε από τα βασικά: Οι Υπάλληλοι του ΟΑΕΔ επιθυμούν την αξιολόγηση.
Επιθυμούν να αξιολογούνται αντικειμενικά και αδιάβλητα. Επιθυμούν να υπάρχει ένα πλαίσιο, στο οποίο ο καθένας θα τοποθετείται σε μια θέση ανάλογη των προσόντων του, σε μια θέση για την οποία θα υπάρχει ένα σαφέστατο περίγραμμα των καθηκόντων και των υποχρεώσεών του. Επιθυμούν να υπάρχει ένα αξιόπιστο Οργανόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ανέργων, των συναλλασσόμενων πολιτών και των εργαζόμενων στον Οργανισμό. Επιθυμούν να υπάρχει ένα διαχρονικό και αξιόπιστο σύστημα κρίσεων προϊσταμένων. Επιθυμούν να αξιολογούνται με βάση αντικειμενικούς και προκαθορισμένους στόχους και όχι με υποκειμενικά κριτήρια από μη αξιολογημένους προϊσταμένους και διευθυντές. 

Ωστόσο, οι μέχρι τώρα προσπάθειες αξιολόγησης απλώς διαιώνιζαν  ένα πελατειακό κράτος. Επειδή και με αυτό το  νέο σύστημα αξιολόγησης δεν διασφαλίζεται τίποτα από τα παραπάνω - αν και είναι σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με τον "νόμο Μητσοτάκη" -  οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, με στόχο να πιεστεί η Κυβέρνηση και να φέρει ένα αξιόπιστο συνολικά σύστημα αξιολόγησης, με το οποίο το αποτέλεσμα δεν θα εναπόκειται στη διακριτική ευκαιρία των αξιολογητών.  Εάν δεν υπάρξει αξιόπιστη και αντικειμενική επιλογή Προϊσταμένων και Δ/ντών, πώς θα περιμένουμε ύστερα να αξιολογήσουν αυτοί σωστά και αντικειμενικά τους υφισταμένους τους!
Καλούμε τους συναδέλφους να παραλάβουν τα φύλλα αξιολόγησης, να αναγράψουν τα στοιχεία τους, να συμπληρώσουν, επίσης, το ονοματεπώνυμό τους με υπογραφή στο έγγραφο που επισυνάπτουμε και να τα αποστείλουν στην Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος, (γραφείο 306).

Καλό Αγώνα, Συνάδελφοι!
  Για το ΔΣ 
Ο Πρόεδρος    Ο Γ. Γραμματέας 

Μακράκης Γ      Καραούλης γ

2 σχόλια:

  1. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΠΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ Ο Τ Ι ΘΕΛΟΥΝ!!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ) ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ??
    ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ 2011 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. Ε.. ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή