oaednews

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΑΔΕΔΥ: "Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης"

Τη συνέχιση της απεργίας – αποχής από τη διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο, που έχει προκηρύξει από την 15/03/2017, ανακοινώνει η ΑΔΕΔΥ, σε συνέχεια της εγκυκλίου της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με την οποία ορίζεται ολοκλήρωση της προαναφερόμενης διαδικασίας, έως το τέλος του Ιουνίου.
Επισημαίνεται ότι, αντιδρώντας άμεσα, η ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ήδη, από την 30η Μαΐου έχει ανακοινώσει αντίστοιχη δυναμική αντίδραση, καλώντας σε απεργία-αποχή, συγκεντρώσεις, γενικές συνελεύσεις τους εργαζομένους στους Δήμους.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων αυτών, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο, στα εξής:
«• Κανένα Σωματείο και καμιά Ομοσπονδία να μην αποδεχθεί νέα οργανογράμματα και Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), που θα είναι προσαρμοσμένα στο μνημονιακό κουστούμι. Τα νέα οργανογράμματα θα πρέπει να εξασφαλίζουν την καλύτερη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών για το σύνολο της κοινωνίας.
• Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις και περιοδείες σε κάθε χώρο δουλειάς.
• Οι εργαζόμενοι παραδίδουμε τα έντυπα αξιολόγησης στα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες μας, τα οποία τα διατηρούν στη διάθεση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
• Κανένας εργαζόμενος δεν αξιολογεί ούτε τον προϊστάμενό του, ούτε τον υφιστάμενό του.
• Στις ολομέλειες τμήματος - διεύθυνσης παρεμβαίνουν τα Σωματεία - Ομοσπονδίες – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για να εξηγήσουν τι κρύβουν οι νόμοι «αξιολόγησης», κινητικότητας, τα οργανογράμματα κλπ και απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.
• Δεν υπογράφουμε τα έντυπα μετά τη συμβουλευτική συνέντευξη με τον προϊστάμενο, ούτε μετά την ολομέλεια τμήματος/διεύθυνσης».
«Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παρέχει απόλυτη κάλυψη σε όλους.
Η απεργία-αποχή αφορά ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ τους/τις εργαζόμενους -ες στο Δημόσιο, είτε είναι μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., είτε όχι.
Η μορφή της απεργίας-αποχής είναι απολύτως νόμιμη και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους εργαζόμενους που συμμετέχουν», προσθέτει.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου