oaednews

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση για Αποχή από αξιολόγηση από Ενωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ηπείρου Κερκύρας και Λευκάδας

ΕΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ
ΗΠΕΙΡΟΥ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ& ΛΕΥΚΑΔΑΣ
30 χιλ. Ε.Ο  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ / Φαξ: 26513 70331
e-mail: sylipiros@oaed.gr

 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 21/06/2017
                                                                        Αρ. Πρωτ.: 77
ΠΡΟΣ: Όλα τα μέλη
                                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.4369/2016

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι
Η Ένωση Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. Ηπείρου, Κερκύρας & Λευκάδας, με ομόφωνη απόφασή του καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν με πλήρη καθολικότητα στην αποχή-απεργία από την αξιολόγηση του Ν.4369/2016  
Η συμμετοχή σε ένα δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης αποτελεί όχι υποχρέωση αλλά διαχρονική απαίτηση όλων των συναδέλφων του Οργανισμού που αγωνίζονται καθημερινά υπο αντίξοες συνθήκες και με πενιχρά μέσα να ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία από το βάρος και τις συνέπειες της ανεργίας. Μόνο έτσι θα αναγνωριστεί θεσμικά και ουσιαστικά το τεράστιο έργο που προσφέρεται τόσο ατομικά όσο και συνολικά από τον Οργανισμό και θα μπει τέλος στη διαρκή και υπόγεια προσπάθεια απαξίωσής του.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό το αποτέλεσμα απαιτείται το εφαρμοζόμενο σύστημα αξιολόγησης να πληροί τα ανάλογα κριτήρια αντικειμενικότητας και αδιαβλητότητας. Όμως με το υπάρχον σύστημα κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να διασφαλίζεται: οι ίδιοι οι προϊστάμενοι-αξιολογητές δεν έχουν κριθεί αξιοκρατικά, όντες στη θέση τους είτε με παράταση της θητείας είτε ως αναπληρωτές, τα κριτήρια αξιολόγησης είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικά, ο ρόλος των εκλεγμένων συναδέλφων στα υπηρεσιακά συμβούλια γίνεται περισσότερο «διακοσμητικός», το «φάντασμα» της κινητικότητας πλανάται απειλητικά από πάνω μας, κ.α.
Επειδή οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ οδηγούνται μέσα από μια στρεβλή διαδικασία ουσιαστικά να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες», κοινώς ανεπαρκείς, απρόθυμοι, ανεκπαίδευτοι κτλ., κάτι που όμως πιστοποιείται κάθε στιγμή σε κάθε γκισέ, σας καλούμε όλους στην αποχή-απεργία από την αξιολόγηση του Ν.4369/2016.
·         Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης
·         Αναγράφουμε μόνο τα προσωπικά μας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, υπηρεσία κ.ά)
και τα αποστέλλουμε στο Σύλλογό μας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

    Η Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας





Φωτεινή Ευσταθιάδου                                               Βησσαρία Ιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου