oaednews

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Το θέμα των συμβασιούχων στη σημερινή έκτακτη Ε.Ε. της ΚΕΔΕ

Μεταξύ άλλων, το θέμα των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Δήμων, σε συνέχεια δημοσιευμάτων περί γνωμοδότησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αντισυνταγματικότητα στην παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στην Καθαριότητα OTA Πρώτου βαθμού, εξετάστηκε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, που συγκλήθηκε λόγω της κατάθεσης στη Βουλή προς ψήφιση, του πολυνομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ο κ. Γ. Πατούλης αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων, τόνισε ότι, η ΚΕΔΕ θα περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ωστόσο, κάλεσε για μια ακόμη φορά τόσο τον κ. Σκουρλέτη, όσο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προχωρήσουν, με σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας, σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου:
  • Να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων με νόμιμο τρόπο, να παραταθούν με νόμιμο τρόπο κι ως τη λήξη τους όλες οι συμβάσεις.
  • Να μην αντιμετωπίσουν οι Δήμοι προβλήματα στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος.
  • Να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταλογιστούν στους Δημάρχους τα ποσά που έχουν καταβληθεί ως δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου