oaednews

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Πάτρα:Υπάλληλος της χρονιάς ο Άγγελος Βώρος του ΟΑΕΔ

Αναδημοσίευση από   pelop.gr
Σε μια εποχή όπου ο δημόσιος τομέας και το στελεχιακό του δυναμικό αμφισβητούνται ισοπεδωτικά για την αποτελεσματικότητα και την επιστημονική τους κατάρτιση, ένα παράδειγμα που έρχεται από τον ΟΑΕΔ Πάτρας, καταρρίπτει αντιλήψεις και γενικεύσεις.

Πρόκειται για την περίπτωση του υπαλλήλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΔ Πελοποννήσου στην Πάτρα Άγγελου Βώρου, με πρωτοβουλία του οποίου και με βοήθεια συναδέλφων του, ο οργανισμός αναβάθμισε το πληροφοριακό του σύστημα, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ποσού 903.913 ευρώ τον χρόνο ή 75.326,14 ευρώ μηνιαίως, από τηλεπικοινωνιακές δαπάνες, που αντιστοιχεί στο εντυπωσιακό ποσοστό του 76%.

Κάτοχος διπλώματος μάστερ Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Άγγελος Βώρος ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναβαθμίσει τον τρόπο σύνδεσης (με τεχνολογία ADSL/VDSL IP VPN) για όλες τις υπηρεσίες ΚΑΠ2 και ΕΠΑΣ του οργανισμού, στο ιδιωτικό δίκτυο του ΟΑΕΔ η οποία υλοποιήθηκε από τον ίδιο και συναδέλφους του, των Γραφείων Πληροφορικής των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΟΑΕΔ καθώς και της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αναβάθμιση, εντοπίστηκαν και αποκλίσεις στους λογαριασμούς τηλεπικοινωνιακών τελών, που οφείλονταν σε πολύμηνες (αποδεδειγμένα) λανθασμένες χρεώσεις παλιών κυκλωμάτων, και γι΄αυτό θα πρέπει να αναμένεται η επιστροφή προς τον ΟΑΕΔ σημαντικών ποσών.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ αναφέρει ότι η εν λόγω πρωτοβουλία έρχεται να αποδείξει περίτρανα πως ο οργανισμός μπορεί να αναπτυχθεί και να στηριχθεί, αξιοποιώντας το προσωπικό που διαθέτει, να απαλλαγεί από συνεργασίες που απομυζούν τον οργανισμό και δημιουργούν ποικίλα προβλήματα.

Σωτήρης Παπανδρέου

3 σχόλια:

  1. Κατάλληλα κίνητρα, επίτευξη στόχου.συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΓΓΕΛΟ ΒΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
    ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΞΕΡΩ) ΕΓΙΝΕ ΣΕ Α.Π.Ο.Κ.Λ.Ε.Ι.Σ.Τ.Ι.Κ.Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΠΑ2 . ΟΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΩ REMOTE ACCESS & ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΒΩΡΟ. ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήλωση του Πρωθυπουργού για την πρωτοβουλία υπαλλήλου του ΟΑΕΔ χάρη στην οποία εξοικονομήθηκαν σημαντικοί πόροι για το Δημόσιο.
    «Ενημερώθηκα από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ για την εξαιρετική πρωτοβουλία του κ. Άγγελου Βώρου, εργαζόμενου του ΟΑΕΔ. Ο κ. Βώρος υλοποίησε την αναβάθμιση του τρόπου σύνδεσης όλων των Υπηρεσιών του Οργανισμού με συνολική εξοικονόμηση για τον ΟΑΕΔ 903.913 ευρώ. Αυτό το έργο βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και την καθημερινότητα των εργαζομένων του ΟΑΕΔ.
    Ο κατασυκοφαντημένος δημόσιος τομέας δείχνει μέσα από αυτό το γεγονός τις τεράστιες του δυνατότητες. Στις δομές του υπάρχουνε πολλοί άνθρωποι με εξαιρετικές ικανότητες και διάθεση προσφοράς. Όταν τους προσφέρονται τα κατάλληλα μέσα και τους παρέχεται η αντίστοιχη εμπιστοσύνη τα αποτελέσματα μπορούν να είναι αξιοσημείωτα.
    Γνωρίζουμε πως το φιλότιμο που αποδεικνύουν υπάλληλοι δεν αρκεί τις περισσότερες φορές για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για τον πολίτη. Γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά για την αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και στους πολίτες της, απέναντι σε όσους μας καλούν σε απαξίωση του δημόσιου τομέα.
    Συγχαίρω τον κ. Άγγελο Βώρο και τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων των πολιτών για την εξαιρετική του αυτή προσπάθεια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή