oaednews

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ)

 Συνάδελφοι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ζήτημα της αναγνώρισης των συμβάσεων έργου που έχουν διανυθεί στον ΟΑΕΔ από  έναν ικανό αριθμό συναδέλφων εξακολουθεί να βρίσκεται στο διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας. Επειδή όμως η πολιτική ηγεσία του ΥΔΜ -και η τωρινή και η προηγούμενη- μας πηγαίνουν από αξιολόγηση σε αξιολόγηση και από μήνα σε μήνα και επειδή πολλοί συνάδελφοι επιθυμούν να διεκδικήσουν δικαστικά την αναγνώριση αυτή, αποφασίσαμε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη παράλληλα και ενισχυτικά με τη συνδικαλιστική διεκδίκηση.

Παρόλο που η κίνηση  αυτή αποτελεί προσωπική απόφαση, θεωρήσαμε ότι, έχουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε, ώστε όσοι συνάδελφοι επιθυμούν  να μπορούν να προσφύγουν συντονισμένα. Στον δικαστικό αυτό αγώνα θα μας εκπροσωπήσει το δικηγορικό γραφείο του Εργατολόγου κ. Δημήτρη Βερβεσού.
Η προσφυγή αυτή αφορά όσους συναδέλφους έχουν προϋπηρεσία στον ΟΑΕΔ ως συμβασιούχοι έργου. Διευκρινίζουμε ότι   εξαιρούνται οι συνάδελφοι που προσελήφθηκαν για πρώτη φορά με σύμβαση ορισμένου χρόνου  το 2003 (η προϋπηρεσία αυτή έχει αναγνωρισθεί). Η προσφυγή για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας αφορά βαθμολογικά και  μισθολογικά κλιμάκια.
Η αμοιβή του δικηγόρου είναι 80 ευρώ συνολικά για το κάθε άτομο, ενώ το ποσοστό σε περίπτωση καταβολής των αναδρομικών είναι 6% επί του επιδικασθέντος ποσού που αναλογεί στον καθένα.
Η Ομοσπονδία στηρίζοντας την προσπάθεια  θα συντονίσει και θα οργανώσει τη συγκεκριμένη διαδικασία. Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνει στο λογαριασμό της Ομοσπονδίας GR09 0140 3750 3750 0210 1060 084 ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ. Το συμφωνητικό υπογεγραμμένο  καθώς και το παραστατικό κατάθεσης των χρημάτων της Τράπεζας, θα σταλούν στο email του δικηγόρου dvervesos@ath.forthnet.gr και στο email της Ομοσπονδίας omosp.ypal@oaed.gr


Επίσης παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε υπογεγραμμένη αίτηση στη διεύθυνση διοικητικού προκειμένου να σας χορηγηθεί βεβαίωση προϋπηρεσίας για το διάστημα της σύμβασης έργου στον ΟΑΕΔ.
Επειδή επιθυμία των συναδέλφων είναι να κατατεθεί η αγωγή το συντομότερο δυνατόν, η προθεσμία, χωρίς καμία παράταση, θα είναι μέχρι  30 Μαΐου.
Για περισσότερες πληροφορίες

Ραγκούσης Γιάννης:6977590093
Ρέππας Γιάννης:6948595927




Για του ΔΣ
Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας


                                         Μακράκης Γ.                                 Σπύρου  Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου