oaednews

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και ώρα 17.00 πραγματοποιήθηκε από τη ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Καρδίτσας με επιτυχία εκδήλωση με θέμα ¨Ανακάλυψε το ταλέντο σου – Βρες εργασία ακολουθώντας το δρόμο της μαθητείας” (Τρικάλων 226). Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2017, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής και ήταν ανοιχτή στο κοινό
. Συμμετείχαν δημόσιοι φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, αλλά και παραγωγικές δυνάμεις και κοινωνικοί φορείς του Νομού Καρδίτσας και συγκεκριμένα: το Επιμελητήριο του Νομού Καρδίτσας, εκπροσωπούμενο από τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κηρύκο Απόστολο, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο και Πρόεδρο του ΙΝΕΓΣΕΕ Θεσσαλίας κ. Καπράνα Hλία και τη Γενική Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου και στέλεχος του ΙΝΕΓΣΕΕ Θεσσαλίας κα Γούλα Δώρα, τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ εκπροσώπησε ο Προιστάμενος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης των Σχολών του ΟΑΕΔ κ. Σταμούλος Κων/νος, το ΚΠΑ ΟΑΕΔ Καρδίτσας εκπροσωπούμενο από την κ. Μπουρντούβαλη Δέσποινα,
ο Δήμος Καρδίτσας εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σβάρνα Ιωάννη, από τη ΔΕΗ ΥΗΣ Ν. Πλαστήρα ο κ. Μπιμπίκος Χρήστος, Εκπρόσωπος Φαρμακοποιών ο κ. Βέος Μιλτιάδης, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Επισκευαστών Επιβατικών Αυτοκινήτων Καρδίτσας εκπροσωπούμενος από τον κ. Πρόεδρο κ. Γκούρλα Αθανάσιο, και ο Σύλλογος Υδραυλικών εκπροσωπούμενος από τον κ. Κουνάβα Νικόλαο. Από την ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Καρδίτσας συμμετείχαν η Διευθύντρια της ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Καρδίτσας κ. Ζώη Ευδοκία, ο Υποδιευθυντής της Σχολής κ. Κατέβας Παναγιώτης, η Υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης και Πρακτικής Ασκησης κα Ζαχαράκη Μαρία, η Αναπληρώτρια του Γραφείου Διασύνδεσης κα Καρκαλέτση Ελευθερία καθώς και μαθητές της Σχολής των τμημάτων Βοηθών Φαρμακείου και Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών.
Η Διευθύντρια της Σχολής έκανε εισήγηση με θέμα «Η εκπαίδευση στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ». Μίλησε για το σύστημα μαθητείας του Σχολείου, το οποίο συνδυάζει την θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση σε χώρους εργασίας και επιχειρήσεις, με στόχο να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος επαγγελματική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας ώστε να καταστεί ευκολότερη στη συνέχεια η ένταξή του στην αγορά εργασίας. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Καρδίτσας, όπου λειτουργούν τα τμήματα των Βοηθών Φαρμακείου, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου, Κομμωτικής Τέχνης και Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων. Τόνισε δε ιδιαίτερα ότι η πρακτική άσκηση των μαθητών ανέρχεται σε ποσοστό 82% επί του συνόλου
των μαθητών που παρακολουθούν την ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ Καρδίτσας και μάλιστα με απασχόληση κυρίως στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Η Υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης αναφέρθηκε στην «Πρακτική Άσκηση και Γραφείο Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας», η οποία ανέλυσε τα ζητήματα της πρακτικής άσκησης των μαθητών.
Η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού κα Ντίνα Θεοδοσίου αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των εργαζομένων σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και στην ασφάλεια αυτών στο χώρο εργασίας.
Εν συνεχεία ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας κ. Στυλιανός Αυγέρος αναφέρθηκε σε έκτακτα φυσικά φαινόμενα, όπως οι πυρκαγιές και οι σεισμοί και έδωσε οδηγίες για την αντιμετώπισή τους στο χώρο εργασίας με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.
Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των δράσεων των τμημάτων των μαθητών της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Καρδίτσας σχετικά με την Ασφάλεια στο χώρο εργασίας και πιο συγκεκριμένα :
α) οι μαθητές του τμήματος των Βοηθών Φαρμακείου Καραγιάννη Γεωργία, Μουστάκας Αθανάσιος, Μπαντέλα Μαρία, Παπαγεωργίου Αικατερίνη και Πασχαλίδη Σταυρούλα παρουσίασαν εργασία με θέμα <<Ασφαλής χρήση φαρμάκων>>, και
β) οι μαθητές του τμήματος Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών Μπαλατσός Γεώργιος και Παπαδόπουλος Σταύρος παρουσίασαν εργασία με θέμα την «Ηλεκτροπληξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου