oaednews

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Απεργία από συμβασιούχους κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

Σε απεργία προχωρούν, σήμερα, οι συμβασιούχοι των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που εργάζονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας Λέσβου, διεκδικώντας να ανανεωθούν οι οκτάμηνες συμβάσεις τους, που λήγουν σταδιακά από τις αρχές Απριλίου μέχρι το τέλος Ιουνίου.
«Η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων δείχνει ξεκάθαρα, όπως άλλωστε είναι γνωστό, πώς αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και το ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Σε αυτή την κατεύθυνση ουσιαστικά κινείται και η “πρόταση” προς τους εργαζομένους για δημιουργία συνεταιρισμού, τις λεγόμενες ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση).

Μ’ αυτό τον τρόπο το κράτος προσπαθεί να απαλλαγεί από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει ήδη πληρώσει μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας, εκχωρεί την αρμοδιότητα αυτή στους εργαζόμενους, οι οποίοι βαφτίζονται επιχειρηματίες μέσω του συνεταιρισμού», αναφέρει η Επιτροπή Εργαζομένων στο hot spot της Μόριας, που καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 7 το πρωί έξω από το ΚΥΤ.

3 σχόλια:

  1. Η ανανέωση των συμβάσεων είναι αδύνατη δεδομένου ότι η συνολική δαπάνη του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των εργαζομένων καλύπτεται από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάνε δικαστικά. Όλο και κάποιοι μπορεί να δικαιωθούν (όπως έγινε με τα stage) ...

      Διαγραφή
  2. Μερικά σχόλια με ξεπερνάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή