oaednews

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση Ομοσπονδίας -Υπουργείου: Στον πάγο το ποινολόγιο

                                                                                    Αρ.  Πρωτ. 267  16 /2/2017
Θέμα: Συνάντηση Ομοσπονδίας -Υπουργείου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, μεταξύ της Ομοσπονδίας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου εργασίας, η κ Αχτσιόγλου έφυγε εσπευσμένα λόγω συνάντησης με τον Πρωθυπουργό και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την  κ. Καββαθά, Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Εργασίας.
Κατά τη συνάντηση  θέσαμε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον Οργανισμό και από τη συζήτησή τους προέκυψαν τα εξής:
1. Σχετικά με τον κανονισμό υποχρεώσεων των ανέργων που εισηγήθηκε το ΔΣ του ΟΑΕΔ προς το Υπουργείο και τη δεδηλωμένη διαφωνία της Ομοσπονδίας,  λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι  δεν θα προχωρήσει η έκδοση  Υπουργικής Απόφασης για τον συγκεκριμένο κανονισμό και ότι το ζήτημα θα επανεξετασθεί συνολικά. Η Ομοσπονδία δηλώνει την ικανοποίησή της  από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

2. Σχετικά με το ζήτημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών ενημερωθήκαμε ότι προχωρά η πρόσληψη των 360 Εργασιακών Συμβούλων για τον ΟΑΕΔ. Είναι μια θετική εξέλιξη, η οποία, ωστόσο, δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς η υποστελέχωση αφορά και άλλες ειδικότητες και υπηρεσίες μας (ΒΝΣ κλπ).
3. Σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας  των συναδέλφων με συμβάσεις έργου στον ΟΑΕΔ θα υπάρξει άμεση επικοινωνία μεταξύ του Υπουργείου εργασίας και του ΥΔΜ για την επίλυση του θέματος.
4. Σχετικά με το ζήτημα της τροπολογίας που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία και αφορά τη δυνατότητα παραίτησης του ΟΑΕΔ από άσκηση ένδικων μέσων για ζητήματα εργασίας, το ζήτημα είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα έχουμε πιθανόν οριστικές απαντήσεις πολύ σύντομα.
5. Σχετικά με την απευθείας απόδοση των εισφορών εργαζομένων και  εργοδοτών  στον ΟΑΕΔ η συζήτηση όλων των εμπλεκομένων πλευρών βρίσκεται σε εξέλιξη 
6. Σχετικά με τη δυσλειτουργία του ΟΠΣ, αναγνωρίζουν το πρόβλημα.
7. Σχετικά με το Οργανόγραμμα συμφωνήθηκε επόμενη συνάντηση για να συζητηθούν διεξοδικά οι  προτάσεις της Ομοσπονδίας.
Τέλος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν  τη γενικότερη πολιτική του Υπουργείου σχετικά με τα προγράμματα στήριξης των ανέργων και τα αντικείμενα των πρώην Οργανισμών Εστίας Κατοικίας. Είναι σταθερή και δεδηλωμένη η άποψη της Ομοσπονδίας για την αναγκαιότητα στη συνέχιση των παροχών. Οι απαντήσεις από τη μεριά του Υπουργείου για αυτά τα ζητήματα είναι ότι εξετάζονται….
Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος       Ο Γ. Γραμματέας


Μακράκης Γ.        Σπύρου Σ.

3 σχόλια:

  1. Μπραβο σας κριμα τα καημενα τα παιδια που μπηκαν αξιοκρατικα να μην μονομοποιηθουν με τροπολογια... ενω τα αλλα που εχασαν δικαστικα δεν πειραζει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα σου διέφυγε φαντάζομαι, ότι επιπλέον έχουν πάρει -μέχρι σήμερα- και αναδρομικά 70-80.000 ευρώ!

      Διαγραφή
  2. Ουτε η αλλαγή στο ποινολογιο των ..."ψευτο ανέργων ", ουτε η μονιμοποίηση των " βυσματων" μας βρίσκει συμφωνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή