oaednews

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Αποσύρθηκε η ρύθμιση για την απασχόληση ανέργων σε αγροτικές εργασίες

Αποσύρθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου,  το άρθρο 11 για την περιστασιακή απασχόληση στη γεωργία, χωρίς να χάνουν τα δικαιώματα οι άνεργοι, σημειώνοντας ότι θα επανέλθει αργότερα.
Η κ.Αντωνοπούλου σημείωσε πως το εν λόγω άρθρο αποσύρεται ώστε να επανέλθει ως προϊόν ευρύτερης ρύθμισης για τους περιστασιακά, γεωργικά απασχολούμενους, που είναι άνεργοι. Μια ρύθμιση, που ήταν ενταγμένη στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, που έχει καταθέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και συζητείται στην Ολομέλεια.

Η ρύθμιση αφορούσε εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες μέχρι και 70 ημέρες. Ειδικότερα, στο άρθρο 11 του νομοσχεδίου αναφέρονται τα εξής: «Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες, μέχρι και 70 ημέρες κατ’ έτος, διατηρούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι και κάτοχοι κάρτας ανεργίας, υπό την προϋπόθεση της νόμιμης αναγγελίας της εργασίας αυτής στον ΟΑΕΔ. Ο χρόνος απασχόλησής τους δεν θεωρείται χρόνος ανεργίας και δεν καταβάλλεται επίδομα ανεργίας για όσο χρόνο διαρκεί η απασχόληση αυτή».
Νωρίτερα μικρή ένταση υπήρξε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Βουλής,  Γιώργο Λαμπρούλη, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου, γιατί δεν έρχεται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για τα μπλοκάκια, η υπουργός, Ε.Αχτσίογλου, τη στιγμή που βρισκόταν στο Κοινοβούλιο για το νομοσχέδιο.
Στο νομοσχέδιο, για τους εκφορτωτές ήταν ενταγμένη και ρύθμιση για τα σχολικά γεύματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες και οι διαγωνισμοί,  γεγονός που επικρίθηκε έντονα από τον αγορητή της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου